Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki a felelős ha egyszerre...

Ki a felelős ha egyszerre ugyanolyan gyógyszert ír fel két külön orvos kb. egy időben?

Figyelt kérdés

2023. júl. 31. 09:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező

Hiába tiltasz le bármit, az egészségpénztár, ami finanszírozza a vényköteles gyógyszereidet az ettől még egységesen kezeli a neved alatt, a te TAJ számod szerint. OTT látszik a visszaélés.

Pont ezt írtam le, hoyg ez nem az orvosod felelőssége, hanem a tied, te követsz el visszaélést, jogsértést.

Nem kell semmit aláírnod, ez a törvény.

2023. júl. 31. 10:09
 12/21 Justinianus ***** válasza:
79%

Olyan a mesében sincs, hogy két orvos ugyanolyan gyógyszert ír fel.

Mint amikor elviszed a kocsidat több autószerelőhöz, és mindegyik mást mond. :)

2023. júl. 31. 14:57
 13/21 A kérdező kommentje:

11

másik kommentelő nem ezt mondta. Azt állítja hogy a háziorvos rálát.

Másik eset hasonló volt sőt még keményebb. P2-es gyógyszert töltött ki dokello hibásan majd egy részét nekem mondta töltsem ki, amiket én is tudok. És így küldött el.

Elmentem gyogysziba, közölték ez hibás formátumú. Feltettem a kérdést gyakorira hogy akkor én most bűnös vagyok-e. Fel lett szavazva azzal, hogy "minden az orvos felelőssége gyógyszerfelíráskor".

2023. júl. 31. 21:18
 14/21 A kérdező kommentje:
Azt a törvényt ha lehet belinkelnéd? ha lehet net jogtar hu ról
2023. júl. 31. 21:21
 15/21 anonim ***** válasza:
30%

#13 Én mondtam, hogy a háziorvos rálát. HA meg akarja nézni. nem tudod a háziorvost kitiltani a gyógyszerezésedből mert az nem megoldható, egy másik rendszerben látja, nem abban amiben te letilthatsz bármit.

Kevered a dolgokat.

Az egyik esetben több orvos kezeléséről van szó, a másikban meg az orvos saját gyógyszerfelírásáról.

Azért amit ő ír fel neked azért ő a felelős. De azért már nem, hogy te hazudsz neki és voltál már egy másik orvosnál akivel már felírattad ugyanazt a gyógyszert, ugyanarra a problémára. Az orvos azért felelős, hogy te jó gyógyszert kapj és ne olyat ami árt vagy hogy nem tudod kiváltani mert valamit elírtak.

2023. júl. 31. 21:23
 16/21 A kérdező kommentje:

Tulnyujtjatok szerintem.

Nem lesz ebbol semmi. A lenyeg, hogy gyogyszerfelirasert az orvos felelos, kesz. Neki kell ellenoriznie ha van ralatasas hogy kaptam e, ha van ralatasa hazugsag vagy sem, akkor nem irhat fel.

Kerni gyogyszert meg miota torvenyellenes? Es hol irtam hogy hazudtam? Ne csinaljatok a feszkot. Irtam hany napra van nekem felirva a gyogyszer? Nem. Irtam dozist? Nem. Semmit nem tudtok de mar bortonbe velem.

Na jol van, tipikus gyakori tanacsok...

2023. aug. 1. 08:49
 17/21 anonim válasza:
29%
Te vagy a felelős, mit nem értesz ezen debiltóni?
2023. aug. 1. 08:51
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Miért mentél két orvoshoz is?
2023. aug. 1. 11:03
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
#18 A megnyilvánulásaiból kitűnik, hogy szándékosan, direkt akarta hogy több orvos is felírja neki a gyógyszert. Feltételezem lebukott vele és most próbálja kihozni, hogy nem ő akart szándékosan visszaélni a rendszerrel, hanem az orvos felelőssége, mert ő át tudta verni.
2023. aug. 1. 12:29
 20/21 Senior Séf ***** válasza:
100%
Insa Allah...
2023. aug. 3. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!