Ha egy HDD-re felkerül egy fájl, és az rendszeresen csak olvasva van, és az összes adat fixen van a meghajtón, akkor előbb-utóbb eltűnhetnek az adatok? Vagy rendszeresen "újramágnesezi" magát a lemez?
Ezt legfeljebb akkor tudja figyelni ha be van kapcsolva és olvassa az adott cellát. Pl egy részletes ön tesztnél. Esetleg megjelöli gyenge cellának és áthelyezi.
Egyébként meg a fiókbatett hdd nem tudja hogy a kikapcsolása óta 1 óra vagy 20 év telt el. Ezért nem bízható ez rá.
7-es hozzszóló mire használsz manapság egy 286-ost?
Nekem is van pár régi gépem, bár nem ennyire régiek azért.
Semmire. Csak a letűnt idők hangulatát idézem meg vele, néha.
Másra nem is alkalmas egy 286-os, 6 MHz-es, nyolc kilós laptop.
Jó ég :D
Talán a Volkov vagy a Norton commander még elindul rajta :)
Én akkoriban a PC tools-t használtam fájlok kezeléséhez. Az van rajta most is.
Egyébként, lehet találni hozzá szoftvereket (DOS 3.20), játékprogramot is (Prince of Persia, Alley Cat, Sokoban) csak hát, nem nagyon érdemes futtatni őket. Arra jó, hogy a kor hangulatát újra átéljem egy kicsit.
19/
Ha IDE lemez volt benne ahelyett jó bármelyik SATA hdd is, csak venned kell mellé egy olcsó sata/pata átalakítót is ebay-ről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!