Félek elmondani a férjemnek a terhességet? Meddig várnátok így?
Nem terveztünk még babát, 2-3 év múlva lett volna aktuális (együtt sem éltünk rendesen; hol nála voltunk, hol nálam, én most fogok majd államvizsgázni).
De terhes lettem még tavaly novemberben, igazából a pozitív teszttől kezdve felhőtlen volt a boldogságunk. Neveket kerestünk, házakat néztünk, megkérte a kezem (azóta már házasok vagyunk). Vásároltunk pár babaholmit, beleástuk magunkat a babagondozásba, hogy milyen lesz majd kisbabával az életünk.
3 hét múlva viszont elvetéltem a semmiből... Nehéz időszak volt, kb. mintha a fellegekből a pokolba kerültem volna, fogalmam sem volt, mit csináltam/csináltunk rosszul. Akkor megbeszéltük, hogy nem kezdem el újra szedni a fogamzásgátlót, de nem is görcsölünk rá a babatémára, ha sikerül, siker, ha nem, akkor nem.
Közben csinálgatom a vizsgáimat, a házunk is lassan be lesz fejezve, szóval elfoglaltam magam, próbáltam elterelni a gondolataimat, hogy ne azon gondolkozzak, most hány hetes terhes lennék éppen, látszódna-e már a hasam, mekkora lenne most a baba.
Csütörtök óta tudom, hogy újra babát várok, de képtelen vagyok beszélni erről bárkinek, mert félek, hogy mi van, ha újra gond lesz, ha megint elvetélek? A férjemnek is félek elmondani, mert nem akarom, hogy csalódás érje, hogy újra beleélje magát, lelkesedjen, aztán kiderüljön, téves riasztás volt az egész.
Na ennyire azért ne legyél empatikus! Nem kell a férjedet kímélni. A férjed az életed választott társa jóban-rosszban. Amúgy is reméljük a legjobbakat.
Mit rontottál el? Semmit. A terhességek 25%-a spontán megszakad. Semmi köze az anya viselkedéséhez. Azt hiszem, jól jönne neked egy pszichológus a szorongásaid feloldására, az önbizalmad kiépítésére!
Nálunk problémák nincsenek, igazából az előző terhesség indította be a gépezetet, előtte mindenhez úgy álltunk hozzá, hogy "majd ha végzek az egyetemmel...". Szóval úgy voltam vele, hogy először legyen a kezemben a diplomám, majd utána gondolkozhatunk családi házon, esküvőn, babán.
És köszönöm a látatlanban kapott orvosi tanácsot, de valahogy a nőgyógyászom szakvéleményére jobban adok, ha nem haragszol!
Megvárnám a helyedben az "inkubátor érett" kort azaz a 34. hetet, mivel a 23. hétnél fiatalabb magzattal az orvosi protokoll szerint még csak nem is foglalkoznak, hanem indukált vetélést indítanak és "kitakarítják"...
Mi is túlvagyunk már egy ilyenen a feleségemmel, sajnos ez elég gyakori és persze, hogy erről beszélnek/írnak a legkevesebbet..
Plusz mégvalami, nézz utána, milyen kaják indítják be a vetélést, mit tilos enni egy kismamának! Most nekem csak a feta sajt és a parmezánsajt ugrik be, de egy igen komoly lista van erről a neten!
Továbbá tilos a kádbanfürdés és a borotválás is.
Mi is csak utólag okosodtunk ezekből...
Sok sikert a babához!
Megértem, hogy sokkban vagy még a veszteséged miatt, azért reagálsz így a helyzetre.
Próbálj megnyugodni és mondd el még ma a férjednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!