Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tojás, liszt, zsemlemorzsába...

Barbi5110 kérdése:

Tojás, liszt, zsemlemorzsába panírozom, bő, nem túl forró olajban szép pirosra sütöm. Létezik ilyen panírozási forma?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 16. 10:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, az utóbbi esetben sokan a zsemlemorzsát már el is hagyják, és úgy is nagyon finom vastag bunda lesz.
2011. ápr. 16. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Sőt hallottam már olyat is büfében dolgozó ismerősömtől, hogy nem használnak tojást a panírozáshoz, hanem a lisztet keverik ki egy kis vízzel, abba a masszába forgatják a húst és úgy a zsemlemorzsába.Hiába mindenen spórolnak.

Mellesleg egy valamire való szakácskönyvben, és bárhol ahol recept van le írva, olyan sorrendbe írják le a dolgokat ahogy azt csinálni kell, nem pedig össze vissza.

Általában még a hozzávalókat is az ételbe kerülés sorrendjében szokás le írni.

Pontosan azért mert senki nem úgy születik, hogy tud főzni.

De ha már ennyire kötekedni akarunk, akkor ez csak egy sima sajttal-sonkával töltött hús, ugyan is a Gordon Bleu (kék szalag) az kék sajttal van töltve. :)

De sok sikert kedves kérdező, biztos finom lesz. :)

Annyit hagy tegyek hozzá, hogy azon túl hogy ne bő zsírban süsd, ne is legyen túl forró a zsiradék, és akkor a párolást is elhagyhatod csak arra figyelj hogy úgy tedd a zsiradékba hogy az alját (ahol vége van a húsnak) tedd először a zsiradékba és akkor nem fog szét esni.

2011. ápr. 16. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 A kérdező kommentje:

17:31


Köszike! :) Megcsináltam és nagyon fini lett ! :)

2011. ápr. 18. 10:06
 14/17 anonim ***** válasza:
43%

Jajj, de okosak vagyunk...

Nem értem...itt vki megkérdez valamit miért kell egyből böszmének lenni???

Jó persze, hogy alap, hogy mi a sorrend...de lehet valaki most akar megtanulni főzni....na és? mivan abba...

NEm tudom mit izéltek, ha válaszolnotok kell normálisan....

Azt hiszem érti, hogy kinek szól..


Hogy a válaszra is válaszoljak: liszt - tojás - zsemlemorzsa!:)

és igen van olyan is,amit az egyik válaszoló írt..az a párizsis!:) Az is nagyon finom, de a kép alapján ez a sima hagyományos panírozás lesz!:)

2011. ápr. 19. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 A kérdező kommentje:
15:18 Köszönöm hogy kiáltál mellettem !! :)
2011. ápr. 20. 13:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Amit nem tudunk az nem szégyen,megtanulod,

senki sem tanulta meg az anyja hasában.

Prézli helyett lehet darált diót,kókuszt ,vagy keverve morzsával.

2011. ápr. 21. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

Én szoktam tepsis rántott húst készíteni,ahol a sózott,borsozott húst először prézlibe nyomkodom,majd tojásba és hirtelen megsütöm,mindkét oldalán,tepsibe rakom,majd kevés olaj-víz,kevés mustár, keverékével meglocsolom és sütőben 45 percig sütőm.

Próbáld ki nagyon finom!!!Biztos omlós és puha a hús.Lehet disznó, csibehúsból is.

2011. ápr. 21. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!