Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A "buffalo" szót az angol...

A "buffalo" szót az angol nyelvben konkrétan mire használják? A bivalyhúsra vagy egy bármilyen hús elkészítési módjára? Bivaly szegy recept a cél 😊

Figyelt kérdés

Bivaly szegyre keresek receptet. Főleg angolul, mert magyar konyha nem igazán használja. (legalábbis eddig nagyon kevés receptet találtam hozzá)

Az USA-ban a szegy rendkívül népszerű étel, de a bivalyhús is?

Mert a "buffalo brisket recipe" keresésre a sima marhaszegyet találom. Mégiscsak bivaly, nem szeretném ugyanúgy csinálni, mint a marhát.



#bivalyhús #bivalyszegy
2021. dec. 29. 08:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
59%
Ok csak úgy hangzott olvasatra. Én meg ezerrel kerestem még kínai receptek között is.
2021. dec. 29. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
59%
Bivaly
2021. dec. 29. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
96%

A besértődős vagyok továbbra is. 😄


Itt egy recept lefordítva:


Braciole di bufalo alla partenopea- Bivaly borda nápolyi stilusban


Hozzávalók 4 személyre


4 szelet bivalyhús a braciole-hoz, egyenként 150-200 g (általában a tenerone fedeléből vagy a szegyből készül, mert az puhább).

800 g San Marzano paradicsom az Agro Sarnese-Nocerino cégtől

100 g fűszerezett Pecorino vagy Caciocavallo sajt

1 csokor petrezselyem

4-5 gerezd fokhagyma -1 hagyma -1 pohár fehérbor (vagy vörös)

1 kis chilipaprika -3 pohár zöldségalaplé

7-8 bazsalikomlevél - extra szűz olívaolaj - só és bors.

Tisztítsuk meg a petrezselymet, és 2-3 gerezd fokhagymával együtt vágjuk durvára. A maradék fokhagymával és a hagymával készítsünk apróra vágott keveréket. A hússzeleteket egy vízbe mártott húsklopfolóval kissé kiklofoljuk, hogy jó vékony legyen.


Terítsük a hússzeleteket egy vágódeszkára, tegyünk rá néhány szelet pecorino sajtot, és szórjuk meg bőségesen az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel. A hússzeleteket feltekerjük 4 roláddá, és mindegyiket rögzítsük két fogpiszkálóval vagy kössük össze fehér konyhai zsineggel.


Süssük meg a szeleteket egy serpenyőben 4-5 evőkanálnyi olajon. Amint minden oldalról aranybarnára sül, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és hagymát, hagyjuk, hogy egy kicsit megízesüljön, majd felöntjük a borral, és hagyjuk elpárologni. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A paradicsomok héját egy kis résnyire bevágjuk, néhány másodpercre forró vízbe merítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, durvára vágjuk, és a megbarnított karajhoz adjuk. Adjuk hozzá az apróra vágott chilipaprikát, tegyük rá a fedőt, és főzzük 2-3 órán át gyenge tűzön, majd ha a paradicsom már eléggé elfogyott, öntsük fel a húslevessel. Amikor már majdnem megfőtt, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot.


[link]



[link]

2021. dec. 29. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!