Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi torta recepteket szeretnék?

Házi torta recepteket szeretnék?

Figyelt kérdés
Bármi érdekel ami finom, mutatós, és bevált. Recepteket szeretnék!
2009. jan. 10. 15:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Túrótorta

Hozzávalók: 3,5 dkg margarin, 13 dkg cukor, 6 dkg liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 4 tojás

A töltelékhez: 4 dl tejszin, 50 dkg túró, 1 cs. van.cukor, 1 zacskó zselatinpor, 30 dkg gyümölcs /én nyáron szoktam ezt késziteni és ribizlit teszek rá/

1 piros tortabevono zselé, 2 evőkanál cukor


A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben 3 dkg cukrot adunk hozzá. A tojások sárgáját 3 evőkanál langyos vizzel és a maradék cukorral krémesre keverjük.

A tojáshabot ovatosan beleforgatjuk ebbe a masszába, majd a sütőporral elkevert lisztet is rászitáljuk, és néhány mozdulattal összekeverjük.

Végül a felolvasztott margarint is a masszába forgatjuk.

Egy kb 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük /zsíros,lisztezett/ egyenletesen elsimítjuk és kb 25 percig sütjük.

Elkészítjük a tölteléket: A tejszínt kemény habbá verjük, a túrót a cukrot a vaniliás cukrot belekeverjük. A zselatint az utasitásnak megfelelően elkészítve /1 dl víz 2 teáskanál zselatin/ a túróba öntjük.

Az elkészült és kihűlt piskótát megkenjük a túrókrémmel, rászórjuk a megtisztitott gyümölcsöt. A megfőzött és langyosra hűtött tortazselével a tortát bevonjuk.

Fogyasztás előtt néhány órára hűtűbe tesszük.

2009. jan. 10. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Puding torta

Hozzávalók: 2 egész tojás, 20 dkg cukor, 4 dkg kakaó, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dió, 1/2 cs. sütőpor, 1 pohár tejföl


Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral aztán a többi hozzávalót is beletesszük.

Tortaforma aljára sütőpapirt teszünk, belerakjuk a masszát és megsütjük.

Ha kihült akkor a tetejére 2 x 2 cs. főzőtt pudingot teszünk. Általában vanilia és csoki pudingot főzők.

Hogy jól mutasson, a tésztára először vanilia pudingot szoktam tenni, ha az megdermedt és kihült akkor főzőm meg a csokit. Persze bármilyen pudingot lehet használni akár 4 különféle izűt is.

2009. jan. 10. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű csokoládé torta

6 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral és 1 cs. vaniliacukorral habosra keverünk. Ezután 3 szelet reszelt főzőcsokit, 2 evőkanál zsemlemorzsát, 1 cs. sütőport és 6 tojás fehér kemény habját keverjük hozzá.

Vajazott, lisztezett nagyobb tortaformában közepes tüznél sütjük és kihülés után 3 részre vágjuk.

Töltelék:

1/2 l tejben elkeverünk 1 cs. csokikrémport, 2 dkg lisztet, hozzáadunk 12 dkg cukrot, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihülésig keverjük és 12 dkg kivert vajat dolgozunk hozzá szép simára keverve.

Jó sütést kivánok!

2009. jan. 10. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én legutóbb ezt a 2 félét csiáltam. Babapiskótából és rendes sütött piskótából, esetleg bolti kész lapból is fincsi.


Orosz krémtorta - sütés nélkül:

Hozzávalók:


10 dkg mazsola

1 dl rum

15 dkg cukor

1 tojássárgája

1 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg vaj

5 dl tejszín

1 evőkanál zselatin

fél dl víz

25 darab babapiskóta

20 dkg cukrozott gyümölcs

1 csomag habfix

1 evőkanál porcukor


Elkészítés: A mazsolát leöblítjük és a rumba áztatjuk. A cukrot a tojássárgájával alaposan kikeverjük, a tejjel felengedjük, és gőz fölött, kevergetve, sűrű krémmé főzzük.

A gőzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük, és ha kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük, és a rumot is a krémbe dolgozzuk. A zselatint a fél deci hideg vízben simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd langyosra hűtve a krémbe szűrjük. A tejszín felét habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk. A cukrozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. Egy 22 centi átmérőjű, kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, hideg vízzel kiöblítünk. Az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, cukrozott gyümölccsel és mazsolával megszórjuk. Erre krémet simítunk, majd rá ismét babapiskóta, cukrozott gyümölcs, mazsola kerül. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, a tetejére babapiskóta kerüljön.

Két órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a tortát tálra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A maradék tejszínt a habfixszel habbá verjük, a porcukorral ízesítjük, és a tortát bevonjuk vele. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.


Joghurttorta

Hozzávalók:

4 kis pohár (7 dl) gyümölcsjoghurt

5 dl tejszín

25 g étkezési zselatin

10 dkg porcukor

nem túl vizes gyümölcs


Elkészítése:

A tejszínt felverjük, majd elkeverjük a joghurttal és a cukorral. A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk és lecsepegtetjük. A zselatinport néhány evõkanál vízzel csirízesre keverjük és megmelegítjük, majd lassan egyenletesen elkeverjük a masszával. A masszát folpackkal kibélelt õzgerincformába vagy üvegtálba rétegezzük a gyümölcsdarabokkal. A tetejére (kiborítva ez lesz az alja) érdemes kicsit tömörebb piskótalapot, vagy babapiskótákat tenni. Minimum fél napig hagyjuk állni hûtõben!

Zselatin: A 0.5 dl meleg vízben elkevered a zselatint, majd mikróban célszerû tovább melegíteni.

2009. jan. 10. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
2009. jan. 10. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
2009. jan. 10. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
2009. jan. 10. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
2009. jan. 10. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
2009. jan. 10. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
2009. jan. 10. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!