Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek ez jó lekváros...

Szerintetek ez jó lekváros piskóta tekercs recept?

Figyelt kérdés

Kimérem a lisztet,6 db tojás,kristálycukor,vaníliás cukrot!

( Annyit mérek ki amennyi főre kell)


Kettéválasztom a 6 db tojást


a tojás sárgáját vaníliás cukorral addig verem még halvány sárga nem lesz.


a tojás fehérjét addig verem hogy ne legyen folyós utána fokozatosan a cukrot hozzá adom és keverem közbe, még hab nem lesz.


Utána a tojás fehérjét hozzáadom a tojás sárgájához és keverem utána fokozatosan hozzá adom a lisztet és lassú mozdulatokkal elkeverem.


Idáig jó?


2011. márc. 12. 16:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy ez a recept jó-e, de már olvastam hasonlót.

Én úgy szoktam a piskótát, hogy ahány tojás, annyi evőkanál cukor. A tojásfehérjét külön habbá verem, majd a cukrot és a tojássárgáját habosra kikeverem. Ebbe megy apránként a liszt, amihez kevertem egy pici szódabikarbónát, majd a tojásfehérjét is beleforgatom. Így megsütöm, feltekerem, hűl egy kicsit, és megtöltöm.

2011. márc. 12. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Idàig jó:) Csak attól függ mennyi lisztet mérsz ki, és az sem mindegy mennyi cikrot teszel bele. Ja és egy kis sütõpor nem àrtana.
2011. márc. 12. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Amúgy szinte minden kevert sütit úgy kezdem, hogy felverem a fehérjét, majd a cukrot és a tojások sárgáját keverem habosra. Akkor lesz igazán könnyű a süti. Ezt a nagymamámtól tanultam.
2011. márc. 12. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :) még annyi hogy sütőport muszály belerakni ?:)
2011. márc. 12. 17:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Én ahány tojás,annyi evőkanál cukrot és lisztet veszek. Sütőpor nem kell bele.

A fehérjét kemény habbá verem,a cukrot kanalanként belekeverem és újra felverem nagyon keményre. A gépet alacsony fokozatra állítom,és a sárgákat egyenként belekeverem a habba. Ha az összes sárgájával elkevertem,egy percig újra magas fokozaton verem. Majd a lisztet kanalanként beleszitálom,és kézi habverővel elkeverem.

Ami fontos: meleg sütőben kell sütni és magasabb fokozaton,mint a többi piskótát.

2011. márc. 12. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

ami nálunk évek óta bejön:

4 tojás (szétválasztva)

20dkg lisz

20dkg cukor

fél cs sütőpor

6 ek víz


tojássárgáját habosra keverjük a 6 ek vízzel és a 20dkg cukorral

fehérjét KEMÉNY! habbá verjük

sárgájás cucchoz hozzáadjuk a sütőporos lisztet, elkeverjük, majd óvatosan belekeverjük a fehérjehabot.. sütőpapíros tepsibe öntjük

hideg sütőbe rakjuk, légkeverésen 180fokra. nem nyitogatjuk, ha kezd piskótaillat lenni, kinyitjuk, ráteszük a kezünk, ha szivacsos/vattás akkor kikapjuk.. és innentől már gondolom tudod :)

2011. márc. 12. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!