Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő háziasszony lettem! :D...

Kezdő háziasszony lettem! :D Könnyen elkészíthető, egyszerű, mindennapos recepteket kérnék. (? )

Figyelt kérdés
Sajnos nincs senki aki segíteni tudna. Olyan recepteket kérnék amit hetente csinálhatnék. (Nagyon kezdő vagyok, így nyugodtan írjátok szájbarágósan!!!)Néztem több szakácskönyvet, de nem találtam olyan ami az alapoktól kezdődne. ( Húslevest azért már tudok csinálni :) )
2011. júl. 26. 21:09
1 2 3 4
 11/37 anonim válasza:
100%

[link]


:)

2011. júl. 26. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Horváth Ilonának csak egy szakácskönyve van,az,amit belinkeltél. De többször is kiadták.
2011. júl. 26. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/37 anonim ***** válasza:
82%

Palacsinta: liszt, 2-3 tojás, kis olaj, tej, csipet só, összekevered amíg folyós nem lesz de nem tej állagúnak, hanem kicsit olyan sűrített tej állagúnak kell lennie. Teflonos serpenyőbe olaj, kisütöd, eleinte lehet el fogod szakítani, de belejössz.

Én nem rakok bele cukrot, mert akkor nem ragad és tudok belőle csinálni akár hortobágyit is.

2011. júl. 26. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
A Horváth Ilona féle szakácskönyv tényleg nagyon jó, alapmű, nekünk több kiadásban is megvan, nagyon tudom ajánlani. Jól, és könnyen használható receptek vannak benne.
2011. júl. 26. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Rakott krumpli <3

2011. júl. 26. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/37 A kérdező kommentje:

Ezeket is megtudom csinálni: Milánói, túrógombóc, rakott krumpli


Érdekelne: Lecsó, krumplis tészta, paprikás krumpli, krumpli leves


Ezek nagyon nehezek ? : palacsinta, bableves, pörkölt

2011. júl. 26. 21:53
 17/37 anonim ***** válasza:
83%

Nem nehezek.

Pörkölt: hagymát apróra vágod. olajon megpirítod amikor üveges- átlátszó- ráöntöd a felvágott húst, megpirítod h fehér legyen, öntesz rá vizet h elfedje, pirospaprika, egy fej paradicsom(félbe vágva), őrölt kömény, só, bors. Lefeded, addig főzöd, amíg a hús meg nem puhul, át nem fő. HA kell utántöltesz egy kevés vizet. Ízlés szerint ha kész, tehetsz bele tejfölt.

2011. júl. 26. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

A pörköltnek az a trükkje, hogy inkább többször tölts utána vizet, de sose legyen benne annyi, hogy teljesen ellepje, mert akkor nem lesz olyan ízletes.

Érdemes még főzelékeket csinálni, pl. borsóból úgy, hogy felteszed főni annyi vízben, hogy éppen ellepje, sóval, borssal, fokhagymával, és csinálsz bele habarást (ahány kanál tejföl, annyi kanál liszt összekeverve), amikor kb. megfőtt a borsó (kóstolással ellenőrizhető), akkor a vizéből keversz a habarásba, majd beleöntöd a főzelékbe és még egy percig főzöd, közben kevergeted. Negyed kiló borsóhoz 2-3 kanál liszből csinálj habarást. Ha bazsalikomot is teszel bele, nagyon pikáns lesz, de nem mindenki szereti.

Egyszerű még sült húsokat csinálni: előző este jól besózod a húst, másnap lemosod, beteszed a tepsibe, öntesz alá vizet. Ezt a sütőben 5-6 fokozaton (180-200 fokon) sütöd, amíg meg nem sül. Lehet mellé karikázni krumplit, hagymát, almát, birset, nagyon finom. Ízlés szerint fűszerezheted is, de magában is finom. Olyan tízpercenként húzd ki a tepsit és locsold meg a húst a vízzel, hogy ne száradjon ki (főleg csirkénél fontos), és ha elpárolgott a víz, akkor pótold. Köretnek jó a mellé sült krumpli, de párolt zöldséggel vagy rizzsel is jó.

A rizskészítést, ha még nem tudod, kísérletezd ki. Én úgy szoktam, hogy két fej hagymát megpárolok bő olajban, megsózva (a sótól hamarabb párolódik). Ezután mehet bele két bögre rizs, azt is megpirítom kicsit. Ha megpirult, akkor három bögre vízzel leöntöm, és fedő alatt felforralom. Ha forr, akkor lezárom a gázt alatta és ráteszek egy vastag konyharuhát. Egy fél óra alatt a saját gőzében megpárolódik. Ezt vastag fenekű fazékban kell csinálni, vagy ha nincs ilyened, akkor tegyél alá egy lángelosztó vaslapot.

2011. júl. 26. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/37 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az eddigi recepteket, trükköket! Már sokkal okosabbnak, ügyesebbnek érzem magam! :D

(Remélem sikerül minden majd ha nem is elsőre, de majd másodszorra!)

2011. júl. 26. 22:28
 20/37 A kérdező kommentje:
Lenne még egy kérdésem : Habarás kontra rántás, mikor melyiket?
2011. júl. 26. 22:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!