Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő háziasszony lettem! :D...

Kezdő háziasszony lettem! :D Könnyen elkészíthető, egyszerű, mindennapos recepteket kérnék. (? )

Figyelt kérdés
Sajnos nincs senki aki segíteni tudna. Olyan recepteket kérnék amit hetente csinálhatnék. (Nagyon kezdő vagyok, így nyugodtan írjátok szájbarágósan!!!)Néztem több szakácskönyvet, de nem találtam olyan ami az alapoktól kezdődne. ( Húslevest azért már tudok csinálni :) )
2011. júl. 26. 21:09
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Rántás pl lencsefőzelékbe, babfőzelékbe.

A habarás az olyan, mint a menzás borsófőzelék, fehér, csak finomabb ha te csinálod.

2011. júl. 26. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Ja, borsó, zöldbab jobb habarva.
2011. júl. 26. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Itt elég "szájbarágósan" leirják a recepteket.


[link]

[link]

[link]

[link]

2011. júl. 26. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/37 anonim ***** válasza:
34%

Üdv a csapatban:))Én is csatlakozom azokhoz a válaszolókhoz, akik Horváth Ilonát ajánlották.

Én is 9 éves korom óta főzök, de amikor 20 évesen férjhezmentem, nem volt elég a repertoárom. telefon sem volt, nemhogy net. nem tudtam anyukámat megkérdezni, ha elakadtam,de ott volt ez a príma szakácskönyv.

Mondhatom, hogy anyukám után Ő volt a tanítómesterem.

bavallom, még most is van , hogy előveszem.

másik előnye, hogy kéznél van, és pl nem kell a géphez ülni, ha valamit gyorsan tudni akarok.

Én is csak ajánlani tudom.

sok sok sikert kívánok neked,legyél mielőbb jó háziasszony.

2011. júl. 27. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/37 anonim ***** válasza:
56%

Még annyit az előzőekhez: jó ízű pörköltet CSAK zsírral tudsz készíteni,olajjal nem. A pirospaprika csak zsírban adja ki a színét és az ízét. Minden étel jobb,ha zsírt használsz. Sülteket is zsírral készítsd,mert marad pecsenyezsírod. Az olajat pedig kidobhatod. Olajat csak a salátákhoz,és azokhoz az ételekhez használj,amit bő zsiradékban kell sütni.

Minden recepthez a megfelelő húst vedd. Csirkemellből ne főzz pörköltet,vagy rántott szeletet,mert az nagyon száraz,és nem lesz jó.

Berántani a főzelékeket és néhány levest szokás. Habarni a szószokat,spenótot,sóskát,gyümölcsleveseket szokás.

Még egy tanács: ha a főzeléked a berántás után híg marad,ne csinálj még rántást hozzá,mert csak zsíros lesz. Inkább készíts habarást. Ahhoz,hogy a habarás mindig sima legyen: tarts egy literes,fedővel ellátott üveget a konyhában.( Vagy vegyél egy shaekert) Önts bele folyadékot (tejet,tejfölt), tedd bele a lisztet. Tedd rá szorosan a fedőt és rázd jól össze. Így soha nem lesz csomós a habarásod.

2011. júl. 27. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/37 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Azt sok esetben te döntöd el,mikor használsz habarást,rántást,vagy éppen lisztszórást!Jónéhány étel bármelyik módszerrel sűríthető!

A zöldborsó főzelékhez például bármelyiket használhatod(bár a világos rántás a klasszikus).

A habarást általában a tejtermékkel készült ételekben használják(gyümölcslevesek,paprikások,jó néhány mártás,főzelékek)

A habarás titka hogy mindenképpen csomómentesre kell (a liszthez inkább türelmesen adagold a folyadékot,és kell egy jó habverő)keverned(ha ez nem sikerül,inkább,szűrd át),és a hőkiegyenlítés.Utóbbi annyit tesz,hogy a habarásodba mersz a sűrítendő ételed levéből és elkevered vele mielőtt az egész ételedbe öntöd.És a sűrítendő étel mindig forrjon,rántásnál és habarásnál is!A jó habarás sűrű tejszín állagú.

Ha még rutintalan vagy,inkább apránként adagold a sűrítést,nehogy gyárts egy lábosnyi tapétaragasztót!:D

Talán már hallottad,hogy hideg rántást forró ételbe,meleg rántást a még hideg ételbe teszik!Így kerülve az esetleges csomósodást.Próbáld ki,működik!

Remélem hasznos tanácsokkal szolgáltam!

Minden jót!

2011. júl. 27. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/37 anonim ***** válasza:
78%
Lecsót egyszerű csinálni és gyors is, ha üveges lecsóból csinálod. Ha akarsz vágsz alá hagymát, felteszed pici olajban dinsztelni (üvegesre párolódni) kis lángon, nehogy odakapjon. De pl. én nem annyira szeretem a hagymát, így ezt el szoktam hagyni. Én csak beleöntöm az üveges lecsót a lábosba, öntök még rá vizet (kb. annyit, mint a lecsósüveg vagy talán picit kevesebbet). Felforralom. Nagyon nem kell ízesíteni sem, mert abban van só és cukor is és a paradicsompürétől jó az íze. Ha felforrt és megpuhult a paprika benne, akkor én bele szoktam szórni tarhonyát (ki mivel csinálja). Ekkor kis lángon megfőzöm benne a tarhonyát, már nem igazán kevergetem. Ha megfőtt, lezárom és jóízűen megeszem. :) Tök egyszerű. Én tudok főzni egyébként, de gyorsított változatnak amikor nincs időm paprikát, paradicsomot pucolni, így szoktam megcsinálni a lecsót, 20-25 perc alatt teljesen kész van. Sok sikert!
2011. júl. 27. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/37 anonim ***** válasza:
30%
07.25-nek: Mi mindig csirkemellből készítjük a pörköltet és a rántott húst is, tekintve, hogy másfajta húst én nem eszem. Ízlések és pofonok, hogy kinek mi ízlik, szerintem (és a férjem szerint is) nagyon ízletes csirkemellből is ez a kétfajta étel! Sőt, még sütőben is meg lehet sütni a csirkemellet, természetesen zsiradékkal és sajttal, paradicsomkarikával a tetején. Nekünk az is ízlik
2011. júl. 27. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/37 anonim ***** válasza:

tegnap csináltam apró fasírtgolyócskákat. csak sült krumplit kellett hozzá csinálni, az már pofonegyszerű.


50 dkg darált hús (sertés/marha vagy vegyesen)

1 nagy fej hagyma

1 tojás

kb. 10-12 dkg vaj

10 dkg zsemlemorzsa

1 dl főzőtejszín

só, őrölt bors, egyéb fűszer ízlés szerint (a kardamom pl. nagyon illik a darált húsos fasírtokhoz)


- nagyon apróra vágod a hagymát és egy kevéske vajon megfuttatod. nem kell barnulnia, csak üvegesednie, kicsit összeesnie. :)

- egy tálba felütöd a tojást, kicsit felvered. beleöntöd a tejszínt, majd beleszórod a zsemlemorzsát. összekevered, 10 percig állni hagyod.

- a darált húshoz hozzáadod a hagymát, majd összekevered a zsemlemorzsás-tejszínes-tojásos keverékkel. jó alaposan. sózd, bátran fűszerezd.

- összegyúrod a masszát. vizes kézzel (így nem ragad hozzád :)) kis gombócokat formázol belőle: kb. diónyi méretűeket.

- felforrósítod a vajat (ne hirtelen, nehogy megégjen. szépen lassan, nem kell sietnie! :)) és több részletben beleteszed a golyócskákat. rázogatva, forgatva aranybarnára sütöd őket.


és kész. ;)

2011. szept. 29. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :D
2011. szept. 30. 17:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!