Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SZeretnék megtanulni főzni....

SZeretnék megtanulni főzni. Tudtok nekem olyan recepteket, tippeket mondani, amivel ez egyedül is sikerül?

Figyelt kérdés
18vagyok és nem mindig van mellettem olyan, aki tudna segíteni.
2011. dec. 12. 19:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A lényeg az, hogy csináld, eleinte lesz, ami nem sikerül, de idővel ahogy gyakorlatot szerzel, egyre jobban fog menni.

Azt ajánlom, olyan oldalakat keress, ahol jelzik az adott recept nehézségét, pl. mindmegette.hu, és először csak a legkönnyebb kategóriába tartozó receptekkel próbálkozz, aztán ha azok mennek, akkor próbálkozhatsz a nehezebbekkel is, szépen folyamatosan. Hajrá :)

2011. dec. 12. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

[link]


Ez a Horváth Ilona szakácskönyve, a legjobb, ami valaha is eddig létezett!

Töltsd le, olvasgasd, benne vannak az alapoktól kezdve, minden téren, nagyon jó receptek is vannak benne százával. A lényeg, hogy benne megtalálod akár a rántás készítést, akár a sütés-főzést, és még a befőttek, lekvárok elrakását is. Amit akarsz.

2011. dec. 12. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Hát, én először olyan oldalakat, szakácskönyveket ajánlanék, ahol látod, h hogyan készül az étel. Akár videón mutatják be, akár folyamatábrával. Én teljesen egyedül tanultam meg főzni, és ezek nagyon hasznosak voltak. Itt van néhány link, amit magam is használok/ használtam:

[link]

[link]

[link]

Az utolsó oldalhoz csak annyit, hogy ha tovább lapozol a videók között, lesz nagyon sok főzős, kiemelten ajánlom az aniCO nevű felhasználó videóit, amiket eddig megcsináltam tőle mindig egyszerű, és finom ételek voltak.

2011. dec. 12. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A harmadik válaszoló vagyok. Azt elfelejtettem írni, h szakácskönyvet is lehet folyamatábrásat kapni, bár ez nem túl gyakori. Én mostanában tervezek egyet venni, ha nekem tetszik, akkor megírom a címét.
2011. dec. 12. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem kezdj a bolti zacskós alapokkal(knorr, maggi, stb). persze biztos lesz olyan, aki ezt a válasz leoltja, de ezekkel biztos sikerélményed lesz, mert nehéz elrontani, és jó, ha az elején nem a kudarcok sorakoznak, amik csak elveszik a kedved a további próbálkozástól. Nem utolsósorban finomak is.

Az se rossz, ha egy jó kis pörköltalapot megtanulsz, mert sok ételnek ez az alapja.

2011. dec. 12. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én simán szakácskönyvből tanultam meg, mert soha nem volt aki tanítson.Anyukám nem tud főzni, ezért én elég korán 9-évesen elkezdtem a szakácskönyveket bújni, és próbálkozni.

Illetve magam is találtam ki dolgokat.

Pl. soha nem hallotam zöldborsó pörköltről.

Nem volt otthon semmi csak hagyma, zöldborsó és virsli hát neki áltam csinálni egy pörköltet csak hús helyett zöldborsót tettem bele.

Ne félj a főzéstől, nem nagy ördöngösség.

A legnehezebb része talán a húsok megfelelő felvágása, ha szál írányra merőlegesen vágod a húst akkor pl. a marha úgy az életben nem puhúl meg, a sertés comból készűlt rántott húst pedig ha rosszúl vágod akkor, hiába klpofolod, vagdalod be akkor is össze ugrik.

Én mindenképpen a húsoknál azt javaslom, hogy először ha húst veszel akkor kérd meg a hentest hogy szeletelje vagy darabolja fel.

A marhánál arra is figyelj oda, amit a szakácskönyvek ritkán említenek hogy ha túl sokáig főzöd akkor vissza keményedik.Tehát ha csinálsz egy marha pörköltet akkor ha az már egy órája fő utána nagyon gyakran nézd hogy jó-e, mert, szinte hirtelen puhul és 10 perc múlva újra kemény lesz.

Májat nem sózunk, kivéve ha az valamibe be van tekerve baconbe vagy tésztába.De ha önmagába csinálod, mondjuk reszteled akkor azt ha sózod bekeményedik és száraz lesz.

Hagymát csak forró zsiradékba tegyél ha pirítod.

Azt is lassú tűzön, sózva mert különben hamar oda kap.

Piros paprikát nem nagyon piritsd.Pl. pörköltnél rászorod a húsra egyszer megforgatod és azonnal menjen rá a víz, mert könyen megég és akkor keseredik.

Tepsiben sült húsokat mindig úgy süsd hogy először önts rá egy kevés vizet (3-4 cl) fedd le, majd ha már puha akor szedd le az fedőt/alufóliát és úgy süsd pirosra, így nem lesz száraz.

Sajtot mindig duplán panírozunk, és a sajtal töltött rűntott húsokat is.

Hirtelen enyi alap dolog jutott eszembe, amiket a receptek elfelejtenek álltalában közölni.

Remélem tudtam segíteni, jó főzőcskézést.

2011. dec. 13. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

az anyukámtól kapott, tanult tanácsokon, tapasztalatokon kívül, 20 évesen én is Horváth Ilona könyvéből főztem. Valóban az egyik legjobb alapszakácskönyv, én már a harmadikat nyűvöm,(mert sajna szétestek) még több, mint négy évtized sütés-főzés után is van, hogy előveszem.

én ajánlom, hogy könyvben vedd meg, könnyebb használni.

Böngészd a főzős oldalakat, a konyhai praktikákat, bátran próbálj ki recepteket.

menni fog hidd el:))

2011. dec. 13. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!