Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől egészségtelen a gyros?

Mitől egészségtelen a gyros?

Figyelt kérdés
igazából nem tudom h mitől egészségtelen a hamburger, a gyros vagy a hot dog? mert pl a gyros sült csirkehús, plusz zöldség. mert mindenhonnan azt hallani h a gyorsétterem egészségtelen, meg ezek, de mégsem mondják h mitől lenne az. mert pl egy szalonna oké, full zsír, de a fent említett kaják?

2012. júl. 22. 17:54
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
55%
A gyorséttermekben megszokott, hogy az ételekben izfokozók, tartósitószerek, szinezékek vannak, és EZEK azok, amik ártalmsak. Ha otthon készited jó minöségü alapanyagokból, akkor egyik sem egészségtelen.
2012. júl. 22. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
22%

gyros meg nem csirke húsból van

eredetileg bárány hús a görögöknél , de itthon általában marha, esetleg disznó, de semmi esetre sem szárnyas :D

2012. júl. 22. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
60%

Gyros pita az nem egészségtelen annyira. Hús,zöldség, szósz attól függ milyen. egy kics tejfölös,Tzatikis szósz elmegy. Max a pita "egészségtelen" ,mert gyorsan felszívódó CH. De mondom kb még ez a "legegészségesebb".

Gyros tál a sült krumpli miatt rossz.

Hamburger : zsömle, zsírban tocsogó hús sok helyen.. Majonéz..

Hot Dog: kifli,virsli,majonéz..

Ezek kb mind junk foodok. De nem azt mondom,hogy havonta 1-2X nem lehet őket enni. Csak nem ebből kell állnia a mindennapos étkezéseidnek.

2012. júl. 22. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 A kérdező kommentje:
18.01-es te ettél már gyrost? ahol szépen forog körbe a hús az mind csirkemell. de jobb helyeken lehet választani birkából is, ebben igazad van
2012. júl. 22. 18:03
 5/21 A kérdező kommentje:
és vajon a gyorséttermek kajái egészségtelenebbek a tartósítószerek miatt, vagy a sarki gyorosos a rosszabb? és mi a helyzet a pizzával? akkor a legrosszabb a zsír és a ch miatt?
2012. júl. 22. 18:04
 6/21 anonim ***** válasza:
55%

Nem minden káros.

pl a gyros nem az.

Inkább a hamburger, (vörös hús) és a transzzsírokkal készült ételek.

És a tartósított, ízfokozóval, színezékekkel készült kaják.

2012. júl. 22. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
38%

"ahol szépen forog körbe a hús az mind csirkemell."

Álmaidban.

2012. júl. 22. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
64%

Szépen forog körbe a csirkemell, mert az nálunk elérhetőbb, mint egy bárány, vagy birka.Pedig az igazi, valóban azokból van.

De kérdem, van itt valami, ami igazi?:))

2012. júl. 22. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
86%

Egyébként olvastam hogy azt írja valaki, hogy sertésből, és marhából csinálják a gyrost itthon.

Én személy szerint csak csirkést fogyasztottam eddig, mindenhol.

Marhahúsból készült gyrosról még soha nem halottam, vagy láttam.

2012. júl. 22. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a csirkehúst meglehet különböztetni a sertéstől, mivel nem egyforma sem az ízük, sem az állaguk.
2012. júl. 22. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!