Hogyan növeljem a tej mennyiségét? (többi lent)
Ha megengednéd neki két napig, hogy tényleg csak rajta lógjon, akkor felszaporodna a tejed hidd el.
Felhívtad már a tanácsadót?
Én is hasonló cipőben járok, csak nálam még az is hozzájön, hogy a kislányom nem tudja rendesen bekapni a mellbimbót, emiatt sokat szenvedünk a mellre tétellel. Én már sajnos több tápszert adok, mint anyatejet, pedig mi még csak 1 hónaposak vagyunk.
Nekem azt tanácsolták, hogy 3 óránként fejjek (ha már rendesen szoptatni nem tudok), de sajnos ezt nem tudom tartani, mivel van egy másfél éves fiam ia, akit el kell látnom. És éjszaka felkelni 3 óránként úgy, hogy a fél órás etetés után még fél órás fejés is jön, hát elég durva...
Szóval a gyakori szoptatás kényelmesebb megoldás.
Vissza lehet állítani, csak rajtad múlik!!! De tényleg. Igaza van az előttem szólónak, ha engednéd neki, hogy két napig csak szopizzon, ha kell 20 percenként, akkor visszajönne a tej. Azt javaslom, hogy kérj segítséget a nagyobbra vigyázzon valaki más, ti pedig feküdjetek be az ágyba és két napig csak szoptass. Hidd el lesz tejed. A tej akkor termelődik, amikor szoptatsz, nem a szoptatások közötti szünetben. Ha úgy érzed, hogy nincs semmi a cicidben, akkor is tud tejet szívni a baba. Másrészt van, aki nem tud fejni, csak a baba szívása váltja ki nála a tejleadó reflexet, a mellszívó nem. Az nem jelent semmit, hogy 20 ml-t tudsz lefejni, a baba ettől sokkal többet ki tud szívni. Aranyszabály: minél többet szoptatsz, annál több tejed lesz.
A tanácsadót hívd fel, segítenek.
az egyik utolsó válaszolónak pedig ajánlom a bimbóvédőt, ha a babája nem tudja bekapni a bimbót, még az is jobb, mint a tápszer. Nekem egy 3 hetes babám van és ő is bimbóvédővel szopizik, most akarom leszoktatni, nekünk le volt tapadva a nyelve azzal volt gond, de már felvágták, na de ez nem tartozik ide :-)
Sok sikert kedves kérdező, menni fog és mondogasd magadban, hogy bízom a testemben, hogy táplálni tudom a gyerekemet. Szoptass-szoptass-szoptass és növekedni fog a tej mennyisége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!