Merjek Opel Astra G gépjárművet vásárolni?
Rengetegszer hallottam, hogy eszik az olajat a G astrák, viszont azt is sokat hallottam, hogy megbízhatóak és olcsó a szervízelése.
Esetleg nem minden típusnál van magas olajfogyasztás?
Nem tudom mi legyen...
Teljes a pánik :D
És ha dieselt veszek?
Már rég szeretnék diesel autót.
# 1 vagyok. Nekem dízel Astrám van 1.7CDTI. Igaz egy H Astrában, de ugyan ezt a motort (Z17DTH, 101 lóerős) úgy tudom belerakták már a késői szériás G-kbe is.
Olajfogyasztásom 15.000km alatt gyakorlatilag nulla úgy hogy 220.000km van már az autóban.
Én is nézem a H Astrákat, de nem tudom milyen árkategóriától vehetek megbízhatót...
CDTI motorral nincs vagy nem lehet gond a későbbiekben?
komoly baj nincs a G szériával. A rohadás sem jellemző.
Olaj fogyazstás van, de hát na. ecotec motornál 60. ezrenként vezérlés csere, és csókolom
Nekem nem tetszik a belseje. Számomra kényelmetlen, csúnya, de ez ízlés kérdése
Ma már 1,5M környékén elég korrekt megkíméltebb példányokat ki lehet fogni a H-ból.
"CDTI motorral nincs vagy nem lehet gond a későbbiekben?"
Ezek közül mások szerint is az 1.7-es a legjobb konstrukció. Japán technika, a blokk elég régi kiforrott szerkezet, jellemző mechanikai típushibái nem igen vannak.
Mint általában minden CR-dízelnél azonban ezzel is lehet szívni, ha az ember nem ismeri az előéletét. Ha pl kannázták, a nagynyomású szivattyú, injektorok cseréje enyhén szólva sem két fillér. Ha a turbóra nem vigyáztak, annak a felújítás, cseréje sem olcsó mulatság. A kettőstömegű lendkerék cseréje se kevés. Ez üzemszerű használatnál se bír 200e-250e km-nél többet. De ez mind igaz az összes mai dízelre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!