Ingatlanközvetítő megtekintéskor személyit kér, mennyire jogos ez?
És miért kell neki?
Nem adhatod oda neki, a személyit csak hatósági személynek szabad átadni!
Valamiféle adatbázist építget??
Kérjél tőle adatvédelmi tájékoztatót, nyivántartást és tájékoztasd, hogy esetleg véleglenül még talán fel is jelented... biztos meg fog enyhülni. :D
Nah, végre, hogy elkérik.
A tulaj is tudni akarja kit enged be az ingatlanjába.
🇩🇪-ban mindig is így volt.
Teljesen jogos, elvégre nem mindegy, ki megy be egy-egy lakásba/házba és néz körül alaposan. Akiknek nem tiszta szándékai vannak, az egyböl elhúz valamerre, aki becsületes, annak nem okozhat gondot.
A legtöbb államban, ahol komoly bérlakás-rendszer van, ez alap.
Kérdező
Ha csak ennek megmutatásával nézheted meg az ingatlant és neked ez nem tetszik - akkor ne nézd meg!
Elfogadható érv, hogy azonosítsd maga, mert egy drága, berendezett lakást nem akarnak bárkinek megmutatni, hiszen így a legegyszerűbb betörés előtt feltérképezni. Azonban neked jogod van erre nemet mondani.
Csak persze akkor nem mehetsz be a házba és nem nézheted meg.
Nem akadéskodkodni akarok de, de ez érdekes téma. Érdekelne a jogi háttere engem is!
Ha az adataimat felírja, neadjIsten lefényképezi a személyi igazolványomat, akkor mi a helyzet az adatvédelemmel? Ki lesz az adatkezelő? Az ingatlanos, vagy a tulaj? Milyen jogon rögzíti az adataimat? Hogyan tárolja őket? Ki láthatja őket? Mikor fogja megsemmisíteni?
Mondhatjátok, hogy paranoiás vagyok, de basszus nézzetek kötül a világban, mennyi bűncselekményt követnekel a kiszivárgott adatokkal! Egy lefotózott személyivel komoly gondokat tudnak okozni.
Hogy be tudjon perelni ha az ő kikerülésével vennéd meg az ingatlant.
Védi az érdekeit.
A többi magyarázat hülyeség.
Nem ezt kérdeztem! Az világos, hogy miért kéri.
De hogyan biztosítja nekem, hogy az adataim nem kerülnek ki a kezéből és a bisznisz megkötése után bizonyíthatóan megsemmisíti?
Tudod van néhány olyan ingatlanos aki a saját nevét nem tudja segítség nélkül. És egy ilyennek adjam meg puszira az adataimat??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!