Magyarországon miért divat sirni a diplomások béremelésért?
Figyelt kérdés
A dipolmásoknak meg miért fáj ha piac többet fizet egy árüfeltöltönek,takaritónak,futárnak és miért őkett akarnák le huzni?Amikor piachoz kéne igazodni nálunk csöken a népeség a rossz életszinvonal miatt kevesen válalnak gyereket ezért senkit nem fog érdekelni az iskolarendszer mivel nem vesznek benne részt a tanárok semm.Árüfeltöltök,takaritok, nem tiltakoznak béremelésért hanem váltanak ez miért nem megy a diplomás embereknek?Ennyire rossz az oktatás hogy, már tudást ami a piachoz kéne nem tanulják meg elsajátitani?2022. szept. 19. 10:05
21/21 anonim válasza:
Nézd azért egyrészt ,mert frusztráló, hogy aki tanult felelősségteljes munkát végez annál többet keres egy pénztáros azért.
Nézd, én közlekedésmérnök szakot végeztem Győrben, több sulistársam Ausztriába jár kétkezi munkát annyira nem fizetik meg idehaza a közlekedésmérnököket állami szférában.
Nettó 220 ezret keresek, forgalmi üzemmérnök pozícióban a MÁVnál, szerinted ez mire elég? 26 évesen otthon lakok, mert ebből a pénzből már keleten se futja ki egy albérlet.
Meg azért az egyetem, sok pénz, kőkemény tárgyak és ennyire vagyunk megbecsülve. Ja meg a klaszikus, ha nem tudsz válts tudod mi is úgy vagyunk mint a tanárok mi se tudunk váltani, meg ha mindenki vállt akkor összeomlik a vasút. De lehet az ilyeneket az se zavarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!