"Kezdő" animésnek milyen aminét javasoltok?
Sziasztok!
Nemrég csöppentem bele az anime világába. Kezdőnek milyen animét javasoltok?
Láttam már párat:
-Nana
-Vampire Knight (1-2 évad)
-Lovely Complex
-Méz és lóhere
-Full metal panic! (1-2-3 évad)
-Rómeó és Júlia
Bele kezdtem még az Inuyashába is de 2 részig jutottam vele mert számomra félelmetes volt ez nem fért bele.
Magyar szinkronnal néztem az összeset kivéve a Full metal panic! 3.évadát azt feliratosan.
Olyan animét keresek aminek magyar szinkronja van de nem zavar ha később váltani kell a feliratra.
Viszonylag rövidebb sorozatok érdekelnek.
Horror illetve a sport az ami nem érdekel.
23/L
Neon genesis evangelion
Jojo's Bizarre Adventure
Hát, ember legyen a talpán, aki ennyiből ki tudja választani majd, hogy mit érdemes megnéznie. :D
Egyébként a sport miért nem érdekel?
"Sorozatnézés valami képesség, amit tanulni és fejleszteni kell?"
Csak nem simán sorozatnézésről van szó, hanem kulturálisan is egy másik világról. És ha nagyon más az a világ kulturálisan, akkor lehet a néző számára kevésbé érthető vagy kedvelhető.
Ezenkívül alapvetően az animék komplexebbek, mint a nyugati művek, így a befogadásuk is általánosságban nehezebb, legalábbis ha a teljes üzenet érdekel valakit.
Nekem az Attack on titan a kedvencem. Kissé erőszakos lehet neked, de én imádom. Nincs magyar felirat. Engem is zavart az elején, de egyre jobban megszoktam a japán nyelvet. Most már nem bírnám szinkronnal nézni.
Még néhány:
Saga of tanya the evil
Ascendance of a bookworm
Tate no yuusha ni narikate
Spy X family (Ez szerintem megfelelne az ízlésednek)
Akuyaku reijou levél 99 (most fut)
Demon Slayer
Ezek mellett van néhány Akuyaku reijo anime. Ha rákeresel a neten kiadja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!