Barátomék nagyon szegények, de semmilyen segítséget nem hajlandó elfogadni. Hogyan lehetne "álcázva" segíteni?
Én nőként voltam ebben a helyzetben, mármint én a rászoruló és párom (azóta férjem) a tehetősebb. Borzasztóan éreztem magam még akkor is, ha meghívott egy fagyira! Úgy éreztem, hogy megalázó, kiszolgáltatott helyzetben vagyok. Szégyenérzés is volt bennem. Ha meghívott pl egy hamburgerre, egyből arra gondoltam, h ebből az egész családom jól lakott volna, és nem tudtam igazán élvezni, bűntudatom volt.Még a házasságban is el kellett telnie egy időnek, hogy merjek vmit venni, olyat, ami nem létszükségklet, csak jól esik pl egy csoki.
nem ehhez voltam szokva.
Hidd el, iszonyat rossz érzés, még akkor is, ha szívből szeret! Pláne, hogy ő a férfi.
Ne erőltesd egyáltalán, ez a süti stb jó dolog! Ünnepeken adj nagyobb dolgokat, de ne egyből a legdrágábbat!
Nagyon ügyes vagy, csak így tovább és lassan, de biztosan menni fog!
Becsüllek nagyon így ismeretlenül is!
Ha ciki neki, ha nem, elé állnék és megmondanám, hogy el fogod fogadni, mert szívesen adom, és ezért nem kell szégyellned magad, pont. Nektek is jó, nekem is.
Én is szegény vagyok és egy darabig szégyelltem, hogy nincs sok pénz, de párom is hasonló szöveggel leállított. No nem költi rám az összes pénzét, de rengeteg mindent köszönhetek neki!
Régebben nem irtál ki már erről kérdést? ismerős
Jó végzettsége lesz,jól fog keresni,ez tény.
Amikor ellenkezik,hogy de nem fogadja el,akkor mondj neki annyit,hogy "szivem,1-2 év múlva te ennek sokszorosát fogod keresni,rámköltheted az utolsó fillérig,amikor meg gyerekünk lesz,akkor kutya kötelességed is lesz ez.Tanulátl átlagszámitást,te fogsz rám többet költeni,ne akadj fenn azon hogy most én,neked lesz 60 éved ellensúlyozni"
(bevált módszer,párommal hasonlóval szenvedtünk,aztán belátta,hogy igazam van...azóta végzett,3x annyit keres mint én,és csak mosolyog hogy igazam volt,és tényleg rámkölti ...)
Nyugi, én nem szoktam pontozni, szerintem hülyeség, mert egy véleményt nem lehet értékelni.
Akkor ne "trükközzek"? Nehéz hagyni a sorsára...
Trükközni nem érdemes, úgy is átlát a szitán. Viszont ész érvekkel megpróbálhatod meggyőzni. Nem vihetsz önzetlenül ajándékot a családjának sem? Helyre kell rázni az agyát:) Ez a szintű dac már nagyon nem jó. Nem értem. Sosem az ajándék értékét kell nézni, nem abból derül ki hogy mennyire szeretsz valakit. Ez nem egy verseny, hogy legalább ugyanolyan drága holmit kell vennie neked ajándékba. Ezt azért elmondanám neki.
Nem mondtam hogy te pontozol le.:D Egyetértek azzal, hogy véleményt leértékelni butaság. De valaki itt pontozgat. Mostanában van egy hülye aki ezzel szórakozik:)
Ja és egyszer hallottam valahol:
Aki nem képes jó szívvel kapni, az adni sem tud igazán. Önzetlenül, minden hátsó gondolat nélkül. Szerintem van benne valami. Nem mondom, hogy a barátod is ilyen, de azért ez sok esetben igaz lehet.
Na nem gondoltam volna hogy ma még ilyet olvasok!
Azon az elven vagyok hogy a csajok csak a pénzes pasiké. De te erősíted a kivételt! Össze tenném a két kezem ha ilyen barátnőm lenne, meg szerintem sok más férfi is! töübb ilyen kellene mint te!
Szerintem is maradj az ünnepeknél, ott rá lehet fogni hogy csak ajándék! Szinte mindig van valami amire lehet ajándékot venni! Évforduló, születésnap, névnap, karácsony stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!