Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Eldobható vagy mosható pelenka?

Eldobható vagy mosható pelenka?

Figyelt kérdés

Ki melyiket használja és hogy van megelégedve vele?

A mosható pelenkákba a betéteket bababoltokban lehet beszerezni, és azok is simán kimoshatók mint a külső része?

2012. ápr. 29. 15:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
én értem sumergo válaszát...arra gondol(ami már nekem is megfordult a fejemben),hogy aki környezetbarát okok miatt használ moshatós pelust, az moshatós betét használ-e azokon a napokon...mert nem hinném, hogy a betét sokkal környezetkímélőbb és abból szerintem sokkal több fogy mint pelenkából!
2012. máj. 3. 13:48
 52/80 anonim ***** válasza:

én már megálmodtam a jövő pelusát :)

a kaki-pisi közvetlenül megy egy tartályba,aminek a tartalmát csak ki kell borítani. persze közben kényelmes is kell legyen, meg szellőzzön, meg csini legyen stb. néha ilyeneken gondolkodom. :) (hasonlóan ahogy az előbb említett intimtölcsér, vagy a tejgyűjtő kagyló felfogja a folyadékot)

2012. máj. 3. 13:50
 53/80 anonim ***** válasza:
igen, a betéteknél is hasonló a felállás. ott is meg van az, hogy egészségesebb, környezetkímélőbb, stb. (bár ha nem maga készíti az ember, akkor az sokkal később térül meg. sajnos drágák...)
2012. máj. 3. 13:54
 54/80 anonim ***** válasza:
66%
Én személy szerint örülök, hogy a kor előre, és nem visszafelé halad. Kihasználom a fejlődés vívmányait, minden higiénikus és modern dolognak örülök, utálnám a kakis anyagdarabot állandóan mosni. Nekem ilyen egyszerű az érvem az eldobhatós mellett, pusztán örülök, hogy nem dédanyáink korában élünk, eszemben sincs az ő idejükben lévő elmaradott dolgokkal bíbelődni.
2012. máj. 3. 13:57
 55/80 anonim ***** válasza:

ezek szerint a kor vívmánya: az új fajta mosható pelus még nem jutott el hozzád :)

a kor adott nekünk mosó, akár még szárító gépet is, ezt ne felejtsd el. jóval könnyebb dolgunk van, mint anyáinknak

2012. máj. 3. 14:00
 56/80 anonim ***** válasza:
egyébként azt a részét elfogadom az indokodnak: hogy nem akarsz egyáltalán foglalkozni, időt fordítani pelusmosásra. megértem, ilyen van. ez így teljesen ok
2012. máj. 3. 14:02
 57/80 sumergo ***** válasza:

Félreértés ne essék, nem akarok kötekedni, de utálom, mikor sötétzöldek magukat zöldnek nevezik!

Fél adag helyett 1 egész mosásnál? Na ezt végképp nem hiszem el, hogy hetente 1 fél adagra való jön össze moshatósból. Napi 5 pelus (minimum), az 35 db mosható pelus. Nem hiszem, hogy az egy fél adag mosás lenne, de sanszos, hogy még egy egész adagnál is több. Arról nem is beszélve, hogy így legalább 40 db-ot kell megvenni a moshatósból, amik mint most néztem darabja annyiba kerül, mint az eldobhatósnak csomagja.

Ha pedig valóban 1 hétig gyűjtve van, akkor annak lehet szaga is rendesen. Ha áztatod, akkor is, ráadásul az plusz víz, esetleg fertőtlenítő. Ha moshatósat használnék, el nem tudom képzelni, hogy ne fertőtleníteném fertőtlenítővel, vagy vasalással a pelusokat. Ez megint csak pénz, plusz környezetterhelés. Hát nem tudom, minél többet gondolkozom, annál inkább az eldobhatósra voksolok. Persze mindenki tegye belátása szerint!!

2012. máj. 3. 14:10
 58/80 anonim ***** válasza:
egy darab tetrapelus 60 gramm, szorozd be! 60*35=2100 gramm, plusz még pár külső az fél adag. (nekünk 5 kilós mosógépünk van)
2012. máj. 3. 14:13
 59/80 anonim ***** válasza:
szárazon tárolom,(nincs áztatóvíz) zárt edényben (nem büdös) tárolom. próbálsz még fogást keresni rajtam?
2012. máj. 3. 14:14
 60/80 sumergo ***** válasza:
Tetrapelusból nem kettő kell egy pelenkázáshoz? Ráadásul a mérete miatt is tudom, hogy nem fér be. Nekünk is van, mikor vettem 23 db vadi újat, akkor kimostam őket. Használom őket popsi mosásra, büfiztetéshez, stb, egy db 66 g, megmértem. :-)
2012. máj. 3. 14:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!