Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha lopott pénzből építettem...

Ha lopott pénzből építettem magamnak életet akkor az egész életem hazugság és minden bűnös benne?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy sikerült annyi pénzt lopnom amivel el tudtam kezdeni az életem.

Albérlet(foglaló akár három hónapra előre),jutott belőle amíg munkát találtam,jogosítványra, nyelvtanfolyamra, iskolára,továbbképzésre,stb... Akár mindez külföldön !

Vagy el tudtam menni belőle külföldre nyelvet tanulni, ahol munkát kaptam hála a nyelvtudásnak.

Akkor minden ami az életemben jelen van bűnös, mert bűnös módon tudtam hozzájutni, a feltételeket megteremteni?

Mindenhez bűn tapad?

Mi van akkor ha megbántam, hogy loptam,de élvezem ez életem amit a lopott pénzből tudtam teremteni?

Vagy eleve nem is bánhatom meg őszintén amíg élvezem a következményét,a hasznát? Tehát azt, hogy el tudtam indulni az életen?

2014. aug. 29. 22:03
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

"Mi van ha hagy elveszni,hogy aztán később rátalálhassak?"

Isten nem bujócskázik velünk, bár Pascal szerint rejtőzködő. Neked kell megtalálni hozzá az Utat - az a Te saját utad (TAO).

Elvi a kérdés? vagy valóban ez van?

Dosztojevszkíj Sztarece a Karamazovban azt tanácsolja egy hozzá térőnek, aki bűnéről beszél neki:

Menj és mondd el MINDENKINEK!!

2014. szept. 4. 13:36
 12/39 anonim ***** válasza:
50%

Ha tolvajtól loptad, akkor nem bűn.

Vegyük pl apolitikusokat...Hát, nem nagyon izzadnak meg a temérdek pénzükért.Vagy mondjuk, valami rabszolgahajcsár cégtulajdonost...

Nehezebb helyzetben lévő embertől lopni viszont bűn, hisz nagy kárt, veszteséget, szomorúságot okozhatsz neki.

2014. szept. 11. 13:31
 13/39 anonim ***** válasza:
75%

Más elkövetni egy bűnt azáltal, hogy hamisan bemagyarázod magadnak, hogy nem az, majd rádöbbenni, hogy de igen és megbánni, és más előre tervezetten, tudatosan megtenni ezt azzal a gondolattal, hogy á, Isten úgyis megbocsájtja, hiszen Ő mindig megbocsát, és szánom-bánom,l de igenis jól tettem-alapon tenni ezt. Az nem is igazi bűnbánat, hogy "Ó, sajnálom, de megtenném újra, mert nekem jól jött ki." Az igazi, hiteles bűnbánat az olyan, hogy "Bár meg se tettem volna, bár visszacsinálhatnám!"

Remélem, érted a különbséget.

2014. szept. 11. 18:26
 14/39 A kérdező kommentje:

Csak is olyanról van szó aki rendesen ki van bélelve.

Nem igazán értem a különbséget. Utólag nem bánhatom meg?

2014. szept. 11. 21:25
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én nem tudom, milyen vallásotok van nektek, de az mégis furcsa Isten lehet, aki szerint, egyik embertől bűn lopni, a másiktól pedig nem.

Te pedig, kedves Kérdező, egyensúlyba hozhatod a karmád, ha egy ugyanakkora összeget eljuttatsz a beteg, pl. rákos gyerekek javára; ha nem tudod, kitől loptál.

Nem kell azért ezzel a teherrel élned, ha nem akarsz; annál is inkább, mert a Sors előbb-utóbb be fogja hajtani rajtad.

2014. okt. 23. 15:12
 16/39 anonim ***** válasza:

üdv, én hasonlóképpen jártam. a biblia szerint fel kell hagyni a bűn gyakorlásával, ez jelenti azt, hogy valóban megbántad. én is így tettem. ezt írja a biblia: Igaz, az Isten szemet hunyt az ilyen tudatlanság ideje felett, de most azt mondja az embereknek, hogy mindenhol mindnyájan tanúsítsanak megbánást. Kitűzött ugyanis egy napot, amelyen megítélni szándékozik a lakott földet igazságosságban egy férfi által, akit kinevezett, és minden embernek biztosítékot adott azáltal, hogy feltámasztotta őt a halottak közül.

ez tehát azt mondja, hogy ha megismerted Jézust, kezd el őt követni, fokozatosan elhagyva a bűnöket. és ne hátrafelé nézz, hanem előrre. a túzott, önmarcangoló bűnbánat sátán eszköze. "Ezáltal fogjuk tudni, hogy az igazságból származunk, és meg fogjuk nyugtatni a szívünket őelőtte mindabban, amiben talán elítél minket a szívünk, mert az Isten nagyobb a szívünknél, és mindent tud" :-)

2014. nov. 9. 09:57
 17/39 anonim ***** válasza:

Bizony, akkor bűnös az életed.

Jóváteheted akkor, ha visszaadod a lopott pénzt (ha van miből).

2014. nov. 9. 15:56
 18/39 szp72 ***** válasza:

Loptál, ez helytelen volt.

Gazdagtól loptál, ez kisebb bűn, mint ha szegénytől, de azért bűn.

Értelmes dolgokra költötted a pénzt, nyelvtanulásra, megalapoztad az egzisztenciádat. Ez semmiképpen sem súlyosbító, hanem inkább enyhítő körülmény. Ha jól értem már vissza is tudnád adni.

Megbántad, Istentől bocsánatot kértél, s ő megbocsájtott, ez biztos.

Gondolj Jákobra, aki átverte a bátyját, ellopta tőle az elsőszülöttségi áldást, Isten megbüntette Jákobot, őt is becsapták (kicserélték a feleségét), de végül az ellopott áldást is megáldotta Isten.

Szerintem jót tenne a lelkiismeretednek, ha visszafizetnéd, vagy bocsánatot kérnél a sértettől. Vagy ha ez nem lehetséges, támogatnál néhány szegényt hasonló összegekkel.

Nem kéne ezen már gyötrődnöd, ha gyilkoltál volna is lenne irgalom, de szerencsére "csak" loptál. Gondolj Zakeusra, akinek aztán tényleg az egész élete a lopásról szólt, s neki sem kellett az egész vagyonát odaadnia, de ő is fizetett a károsultaknak.

2014. dec. 2. 19:19
 19/39 anonim ***** válasza:
Olvasd el Jókaitól az Aranyembert!
2015. jan. 6. 15:45
 20/39 anonim ***** válasza:

Mindenképp megbánnád előbb vagy utóbb a lelkiismeret miatt. Persze akinek nincs, az más tészta.

Meg is válaszoltad a kérdést: Vagy eleve nem is bánhatom meg őszintén amíg élvezem a következményét,a hasznát?

2015. jan. 6. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!