Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha lopott pénzből építettem...

Ha lopott pénzből építettem magamnak életet akkor az egész életem hazugság és minden bűnös benne?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy sikerült annyi pénzt lopnom amivel el tudtam kezdeni az életem.

Albérlet(foglaló akár három hónapra előre),jutott belőle amíg munkát találtam,jogosítványra, nyelvtanfolyamra, iskolára,továbbképzésre,stb... Akár mindez külföldön !

Vagy el tudtam menni belőle külföldre nyelvet tanulni, ahol munkát kaptam hála a nyelvtudásnak.

Akkor minden ami az életemben jelen van bűnös, mert bűnös módon tudtam hozzájutni, a feltételeket megteremteni?

Mindenhez bűn tapad?

Mi van akkor ha megbántam, hogy loptam,de élvezem ez életem amit a lopott pénzből tudtam teremteni?

Vagy eleve nem is bánhatom meg őszintén amíg élvezem a következményét,a hasznát? Tehát azt, hogy el tudtam indulni az életen?

2014. aug. 29. 22:03
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Megválaszoltam a kérdést ?

Ha sikerül belőle egy élete építenem akkor élvezem a hasznát. Csak hát a pénzt úgymond jól használtam fel és magamba fektettem. De a pénz által tettem szert a tudásra tehát a pénz hasznát élvezem.

Akkor amíg élvezem az így teremtett életem addig bűnös vagyok? Hagyjak fel mindennel és kezdjek mindent előröl?

Lehet, hogy egyesek számára majd ha ezt a kérdés olvassák nevetséges lesz, de nekem fontos !

2015. jan. 6. 16:18
 22/39 anonim ***** válasza:
Pénzen nem lehet semmi "értékeset" venni. Ahol a kincsed, ott a szíved. Ha a pénz a kincsed, akkor a szíved is csak a pénzhez kötődik. És ez olyan biztos, mint a halál, magyarázhatsz bele bármit.
2015. jan. 6. 16:57
 23/39 anonim ***** válasza:
Ha van mit enned, ha van rajtad ruha és fedél a fejed fölött, elégedj meg vele, a többi kívánságod nem az Atyától van. Ő jól tudja mire van szükséged.
2015. jan. 6. 17:00
 24/39 anonim ***** válasza:

gazdagtól lopni és hasznosra fordítani még a legjobb verziója a lopásnak, de akkor is bűn, így helytelen.

Ha igazán megbánod, úgy, hogy bár ne tetted volna és meggyónod az Úrnak, akkor biztosan megbocsát, ha a megbánásod nem ilyen jellegű, akkor bonyolultabb a helyzet.

A megoldás az lehet, ha "visszalopod" a pénzt attól, akitől elvetted, amennyit elvettél és persze adsz belőle bőven a rászorulóknak is. Ha igazán jól sáfárkodsz a szerzeménnyel, telni fog erre.

Valószínűleg nincs értelme feladnod magad, legalábbis addig nem, míg a pénzt vissza nem loptad és nem adakoztál. Ha ez megvan, beszélj egy pappal gyóntatószékben, de mondd, hogy először nem gyónást, hanem lelki beszélgetést szeretnél. Ő biztos többet tud majd mondani.

Tudom, nem sok, de remélem segítettem valamit.

2015. jan. 6. 20:57
 25/39 A kérdező kommentje:

-Ha van mit enned, ha van rajtad ruha és fedél a fejed fölött, elégedj meg vele, a többi kívánságod nem az Atyától van. Ő jól tudja mire van szükséged.-

Ha tényleg így gondolod akkor most Jézus korabeli szinten élnénk. Élveznéd?

Szerintem teljesen természetes emberi tulajdonság, hogy az ember akar a saját helyzetén javítani.

Tudom ezzel az a baj, hogy az emberi tehát nem Istentől való.

Csak hát ő teremtett minket ilyennek. Szégyellni kellene?

Kicsit elkanyarodtam.

Még mindig nem tudom, hogy akkor egy élet lopott-e ha lopott pénzből van felépítve? És még itt a földön meg lesz következmény? Tehát ilyen ok-okozat,karma szerű visszahatás lesz-e még itt a földön.

2015. jan. 7. 10:33
 26/39 anonim ***** válasza:

Igen, majdnem olyan szinten élnénk. Egyszerűen. Ha ez az élet lenne jó, ami most van, a Megváltó nem élt volna egyszerű életet.

Igen, még a földi életben van következménye annak, amit teszünk. Mindenki azt arat, amit vetett. Az ítélet pedig halál.

"Bizony, mondom nektek: Aki hallgat az én tanításomra, és hisz abban, aki engem küldött, annak örök élete van, és nem sújtja őt az ítélet, mert már átment a halálból az életbe."

2015. jan. 7. 19:28
 27/39 anonim ***** válasza:
Ha a z Ő szeretete és gondoskodása árnyékolná be az életemet, boldogan élném az egyszerű emberek életét. Mert most mi van : aggódás, szeretetlenség, irigység, betegség, félelem, egymás lenézése, a másik ember semmibevétele. Azok a dolgok, amik most vannak, csak megnehezítik az életünket és távol visznek minket az Atyától.
2015. jan. 7. 19:35
 28/39 A kérdező kommentje:
ugyan ezek megvoltak 2000 éve is....
2015. jan. 8. 12:36
 29/39 anonim ***** válasza:

idős lehetsz, ha ilyen sok ezer éves tapasztalatod van..

Az is megvolt már, több mint 2000 éve: Ne lopj!

Minden tettünknek következménye van.

Ok-okozati összefüggésben.

2015. jan. 8. 12:44
 30/39 anonim ***** válasza:

A történet számomra annyira irreális. Valaki szorgosan tanul és mellette lopásból él?

Ha valaki tanulni akar akkor rengeteg ösztöndíj segíti és diakhitel is ott van.

2015. jan. 20. 08:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!