Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi igaz abból, hogy a fagyaszt...

Mi igaz abból, hogy a fagyasztott halkajával bacit juttathatsz az akváriumba? Miben nyilvánul ez meg?

Figyelt kérdés
Heti kétszer adok nekik fagyasztott kaját,a többi nap vegyesen.(Lemezes,szemcsés,tubi,v.sz.lárva stb.)
2010. szept. 2. 23:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Lehet, de nekem van pár olyan halam, ami már kb 5éve megvan.

Úgy heti egyszer veszek nekik élő szunyoglárvát, vagy élő tubifexet, de néha nincs kedvem venni, akkor meg kapnak fagyasztottat. Semmi bajuk, úgyhogy ettől ne parázz :)


Inkább olyan eseteknél kell félni, ha új halat raksz be közéjük.

2010. szept. 2. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Igazából van rá esély, de nagyon kevés.


Általában ellenőrzött alapanyagból készítik a fagyasztott halkaját, tehát kb. ugyanolyan az esélye a baciknak, mint pl. a szárított tápnál.


Nyugodtan adhatsz nekik fagyasztottat.

2010. szept. 2. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!!
2010. szept. 3. 00:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet, de én azon vok ledöbbenve, h tegnap vettem aranyhaltápot újat és otthon olvastam az összetevőinél hogy hallisztből van és gabonából! Azaz döglött, szárított, megőrölt haltetemekkel etetem az aranyhalakat. Na, ha vmi, ez visz be fertőzéseket sztem.
2010. szept. 3. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Az élővel nagyobb esély van hogy fertőzést viszel be, fagyasztott esetében ennek a kockázata, ezrede az élőének(persze élőt is lehet adni) a fagyasztás során a legtöbb kártevő elpusztul,nem kell aggódni, én már évek óta etetek fagyival és élővel is és semmi gond nincs.
2010. szept. 3. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Így van, az élő kaja veszélyesebb. Fagyasztottnál az a veszély, hogy ha túletetsz, nagyon hamar bedurran tőle a víz, tehát nagyon gyorsan bomlik és szennyez. Óvatosan bánj vele.


Az előző válaszolónak pedig annyit, hogy a legtöbb lemezes, szemcsés kajában van halliszt, de teljesen higiénikus úton kerül bele, kiszárítják, porrá őrlik, és nem dögökből, hanem friss halmaradékokból készítik. Nem veszélyes egyáltalán.

2010. szept. 4. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

Nekem sajnos a fagyasztott szúnyoglárvátol pusztult el 7 db halam!

A viz egyszer csak opálos lett, a halak oxigén hiányban szenvedtek és sorra pusztultak el! Csináltunk részleges és teljes vízcserét, de ugyan úgy folytatódott a dolog, amikor eszembe jutott, hogy lehet hogy a fagyasztott agond, akkor abbahagytam az azzal való etetést, kezeltem a vizet neomagnol tablettával és azót aszerencsére nincs gond a vízzel!

Már gondolkodom, hogy ismét elkezdek etetni fagyasztottal, mert nagyon szeretik a halak, csak nagyon félek tőle, hogy mégegyszer elő fordúl!

2010. szept. 7. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!