Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen fát tehetek az akváriumba?

Milyen fát tehetek az akváriumba?

Figyelt kérdés
Szőlőtőkét, vasfát és mangrovét leszámítva? Vagy megfelelő kezelés mellett bármit?
2011. okt. 29. 18:05
 1/8 anonim ***** válasza:
A fentieket miért nem?
2011. okt. 29. 18:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Am. nem lehet bele bármit tenni, mert vannak mérgező fák is. Pl. a Tiszafa, az biztos, de még biztos vannak, ezért inkább csak olyat, amiről biztosan tudod, hogy nem mérgező. A fenyőgyanta is mérgező, és pl. bükköt se tennék bele. Fűzfát szoktak még használni, meg keményfák közül red moort.
2011. okt. 29. 19:17
 3/8 anonim ***** válasza:

A fűzfát én is tudom javasolni, bár nem hosszú életű, de legalább ingyen van. A gyümölcsfákból is válogathatsz, főleg gyökereket, de ott a permetezés miatt vigyázni kell.

Különböző uszadékfákat is használhatsz (folyók, tavak partjáról).

2011. okt. 29. 21:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Én fűzfaágakra tekertem damillal mohákat. Majd ha kiszőrösödnek a jávai mohák és formára vágom őket, akkor fenyőfa lesz belőlük, vagy tuja :)

[link]

2011. okt. 29. 22:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Én pont a kérdező által felsorolt 3-at javasolnám.
2011. okt. 30. 10:27
 6/8 anonim válasza:
A nyírfát kipróbáltad már? Vagy a fűzfát?
2011. nov. 4. 20:58
 7/8 Sifli válasza:
Tufát
2014. febr. 9. 14:44
 8/8 anonim válasza:
Lucfenyő. Az jól néz ki. Meg amúgy a kocsányos tölgy is. Bár a szomszédom a kocsánytalanra esküszik.
2024. nov. 22. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

100 literes akváriumba hány neonhalat tehetek?

Szűrő, fűtő, légpumpa van, élőnövényekkel. Ha garnélákat teszek a neonok mellé fognak szaporodni a garnélák? vagy a neononk megeszik a kis garnélákat?

Szerintetek tehetek az akváriumba kintről szedett (persze jól elmosott) faágat dísznek, vagy bevisz az valami fertőzést úgy is a vízbe?

Vagy esetleg olyan homokot teszek az aljába az akváriumnak amit homokozóból vagy vízpartról hozok és jól elmosom akkor is bevisz fertőzést.

30 literes akváriumba milyen halakat tehetek?

Nem elevenszülőkre gondoltam. Fűtés nincs, szűrés eheim 2211, vizcsre hetente 20-30 %

Mennyi halat tehetek egy 104 literes akváriumba?

van 8 neonom ... szeretnék még halacskákat

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!