Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Üdv! Akváriumba fehér penész...

Üdv! Akváriumba fehér penész keletkezett, mit tegyek?

Figyelt kérdés

106 literes akvariumomba főztem ki szőlőtőkét 3 napja metilénkékkel együtt bekerült teljesen új vízbe, mert takarítottam is, mára fehér penész -szerű akármi van az Ág egyik végén és a melegítőn, is megjelent, mitől lehet és mit tegyek / mit csináltam rosszul ?

(106 literes akksi , 100 w fűtő, Sera Serafil 900 külső szűrő)



2019. máj. 3. 22:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Semmit nem csináltál rosszul, ez gyakori dolog, hetek alatt eltűnik magától, de egyébként azon kívül hogy nem túl dekoratív, nem ártalmas. Letörölheted, de némelyik algaevő is szívesen fogyasztja, azonban mivel írtad hogy új vízbe került, ezért a halak 3 hétig nincsenek képben, ezért marad a letörlés, vagy hogy kivárod, hogy eltűnjön. :)
2019. máj. 3. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem egy kicsit elkapkodtad a kiáztatását és a főzéssel sem tettél jót. Azon túl, hogy fertőtlenít a kifőzés és némi cseranyagot kiold nagyban gyengíti a fa szerkezetét, időállóságát. A fehér penészt le kell sikálni mert terjed és rontja a vizet. Az átlátszó zselészerű kicsapódás maradhatna ha már halak is lennének amik leennék róla de így én egy alapos sikálás után még áztatnám egy ideig egy vödörben mielőtt az akváriumba tenném. Valószínűleg elmaradt a hosszú kiszárítási és áztatási folyamat, végül is nem olyan nagy baj csak utólag egy berendezett akváriumban már macerás lehet tisztogatni.
2019. máj. 4. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Netes leírást követtem, mikor kifőztem és beraktam de lehet akkor nem volt túl jó a leírás! Ezek szerint!:D sebaj ;)

2019. máj. 4. 08:48
 4/5 Salx Narval ***** válasza:
De biztosan jó volt csak sokan figyelmen kívül hagyják a főzés okozta roncsolódást a sterilizálás érdekében. Nem a főzés miatt lett penészgombás hanem a kevés száradási vagy áztatási idő miatt. Jó lesz ám az azért, ne aggódj.:D
2019. máj. 4. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! ;)
2019. máj. 7. 11:37

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!