Csincsilla pár. Nem lesz semmi baj? és mennyi idő után rakhatom össze egy ilyennel?

válasza:Nyugodtan vehetsz neki párt,a fiúnak mindegy.A lány csinit 8 hónapos kora előtt nem szoktuk fiú közelébe engedni,tehát picit idősebb lányt vegyél 6 hónapostól.
Ha szigorúan veszem, az ivarérettség azt jelenti,hogy a szervezet készen áll az utódlásra.Amikor ivarzik onnantól pározhat.Szóval minél hamarabb szerezz neki párt,arra figyelj össze kell őket szoktatni nem csak úgy összerakni egy ketrecbe.

válasza:Ezt honlapot nézegesd! Az összeszoktatásuk elég macerás, és ha tenyészteni akarsz, amúgy is szükséged lesz legalább mégegy ketrecre, szóval előbb plusz ketrec, aztán a leányzó!
A fiúkat bármilyen korban összeszoktathatod a lánnyal, fölösleges várni. A fiú csiniknek nem árt meg a korai hölgy társaság. A picik miatti felelőség nagyrésze nem az ő vállát nyomja majd, hanem a tiédet! :D
A lány csincsilla legyen legalább 10 hónapos, mert 6 hónaposan már ivarérett, de ha túl korán vemhes lesz, nem fog tudni megnőni, és veszélyezteti az életét a folyamatos szülés.
Olyan mintha 12 éves ember-kislány férjhez menne, és sorban szülné a gyereket.
Ha első csinid, akkor lehet hogy jobb lenne, 2 kisfiú csinit tartanál, és amikor elég rutinos leszel, akkor kezdenél tenyészteni. Nem véletlenül drága a csincsilla, elég macerás a tenyésztése.

válasza:Első válaszoló vagyok.Jelenleg 28db csincsillám van,7 éve tenyésztem őket.
Gyakorló tenyésztőként kijelentem nem lehet két fiú csincsillát együtt tartani !Az összeszoktatás úgy zajlik ahogy a megjelölt linken van.
A tenyésztésében egyedül az szokott probléma lenni,hogy egyszerűen nem vemhesül az anya.A megszületett picik szőrösen nyitott szemmel születnek.A felszáradás után aktív életet élnek jönnek-mennek ,és az anyatej mellé már rágcsáljak a szilárd táplálékot is.Együtt a család apa anya gyerekek.Fejlettségtől függően 47 és 52 nap között választom le a kicsiket,ekkor általában gazdihoz kerülnek.Ha megfelelő a ketrec mérete ivarérett korig maradhatnak a szülőkkel minden probléma nélkül.
A vemhesüléstől a leválasztásig nincs olyan mozzanat amibe bele lehetne avatkozni jobbító szándékkal.
Szerintem nem macerás.

válasza:Az ára azért magas, mert alacsony az utód létszám.
A csini egy évben 2-szer ellik,alkalmanként 1-3.De 5 év átlagát tekintve nálam 3 kicsi van anyánként évente.
Más rágcsáló nyúl,hörcsög,patkány,stb tucatszámra fial.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!