A patkók méretezése. Hogyan kell érteni pl. hogy egy patkó 1-es ? Ez mi alapján van? Hogyan mérik a patkókat? Az én lovam nincs patkolva, csak kíváncsiságból kérdem.

válasza:

válasza:A méretezést jelenti. 6x0 mérettől 6-7-ig megy.
Átlagos ló mérete 2-es méret.
Pónik mérete pl 2x0, 3x0.
De pl egy nagy hidegvérű mérete 5-ös.
A kápak száma lehet: 1 kápás vagy 2 kápás. Általában az elsőn 1 kápa van, a hátsón 2. De sokan használnak elsőre is 2 kápásat.
Kapcsolódó kérdések:
Egyik nap láttam hogy egy lány lovára duplo frankot vagyis valami eck patkót raktak.Rákerestem neten de semmit nem találtam róla.Segítenétek elmondani hogy ez mire való,miért más mint a többi patkó?
Szóval ugye a szögeket a csontba verik bele, de az a szög amikor kiszedik lyukat hagy nem? Aztán belevernek egy másik szöget az is, és így tovább, tiszta lukacsos kesz az egész. Ha meg ugyanabba a lukba verik akkor az kitágul és végigreped nem? Légyszi valaki aki ért...
A lovam tavaly év végén érkezett hozzánk, akkor patkolva volt az elejére, hiszen a gazdája sokat járt vele terepre, sár volt, csúszott minden, kellet rá. Március közepe körül levettük róla a patkót egy időre véglegesen, legalábbis úgy gondoltam. Az eleje viszont...
Az lenne a kérdésem hogy a patkolàs higy van. Mármint hogy hogyan van hány hetente kell körmölni és hány hetente kell patkót is cserélni? Meg még hogy melyik a jobb a hideg vagy a meleg patkolás? És mi a külömbség?
Van egy lovam, aki sántít néha, akkor sem folyamatosan csak 1x-1x. Kovács azt mondta valaki nagyon ajánlja, valaki nagyon nem. Személyes vélemények érdekelnének. (persze volt orvos, nem az elso mondat a lényeg)
Kezdő lovas vagyok (nem akarok lovat patkoltatni), csupán azokra a kérdésekre keresem a választ, amit nem válaszolnak meg a lovardában.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!