Honnan tudom, ha a ló már elfáradt és már nem szeretne tovább menni?
Ha pl kiegyek terepre egész napra honnan tudom , hogy most megpihenjünk vagy csak lépjünk ?
milyen jelet , hangot vagy csak lassabban mennek ?
Láthatod abból is, hogy lépésben milyen a menőkedve. Lendületesen halad előre, akkor is, ha csupa víz már a nyaka, vagy alig vonszolja magát, és kedvtelenül ballag?
De egyébként ha egész napos terepre mész, akkor illik egy 3-4 óra lovaglás után pihenőt tartani, mindegy, hogy milyen menőkedve van a lónak. (A ló általában csak akkor mutatja nyíltan, ha lovaglás közben már fáradt, amikor már tényleg nagyon kifárasztottad. Idáig nem érdemes eljutni, ha egész nap lovagolni akarod. Hidd el, attól, mert esetleg lendületesen halad veled 3-4 óra után is, még jól fog esni neki egy kis pihenés.)
Fontos azonban, hogy a pihenő előtt lépjetek legalább 10-20 percet, hogy lemozgasd az izmait, és ne merevedjen le a ló a pihenő közben. Válasszatok egy szép rétet, ahol ellegelészhet, te meg leülhetsz a puha fűbe szusszanni egyet, aztán egy max félórás lazulás után folytathatjátok az utatokat.
Az én lovam nagy színész, mert ha tele a segge, akkor is néha úgy kell rugdosni, aztán vágtánál meg alig lehet megfogni.
2-3 óránként jó kicsit pihenni, neked is meg neki is, persze ez függ az edzettségtől is.
Amúgy a lovad kedvén is érzed mikor menne, főleg mikor már összeszoktatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!