Visszamennétek egy olyan állatorvosi rendelőbe, ahol csalódás ért benneteket?
Mostanában nagyon ránk jár a rúd állatok terén. Az egyik cicánk egy szerdai nap szokatlan helyen gubbasztott, nem evett. Elvittem a megszokott rendelőbe. Több éve járok oda, nagyon szeretem az alaposságukat. Most viszont átalakulások történtek, 70%-ban más dokik vannak és jóval drágábbak lettek. Nem is ez a lényeg, hanem hamar kiderült, hogy nagy baj van a cicával. Folyadék gyűlt fel a hasában. Vért vettek tőle és elküldtek egy általuk javasolt helyre ultrahangra, mert anélkül nem tudnak diagnosztizálni és náluk csak kezdetleges készülék van. Az ultrahangra 4 nap múlva, hétfőre kaptam időpontot. A vérvétel eredménye annyit kimutatott, hogy súlyos máj-alulműködése van, így májvédőt és epehajtót kapott. Időközben annyira romlott a cica állapota, hogy nem tudtunk tovább várni, elvittük egy másik rendelőbe, hogy ha nem is profik, de legalább azt mondják meg UH alapján, hogy menthető-e vagy sem. A legrettegetteb kórt-a daganatot-kizárták, hasnyálmirigy gyulladást állapítottak meg. Nagyon megkönnyebbültünk, mert azt mondták, hogy bár nehezen gyógyul, de van esély. Végre szegény cica kapott valami normális gyógyszert és infúziót, és úgy láttuk, hogy jobban is van. Mindenesetre elvittük másnap a spéci helyre is, ahol mintát vettek a folyadékból, és megállapították, hogy nagy valószínűséggel FIP-es a cica, tehát az előző napi helyen félrediagnosztizálták. Keddre lett meg a laboreredmény, igazolta a FIP-et, végre el lehetett kezdeni a célzott kezelést. Nagyon reménykedtünk, bár már nagyon rég nem evett a cica, de kapta az infúziót és a kezelést minden nap. A kezelés megkezdése után egyre gyengébb lett, végül sajnos elment.
Az egész procedúra alatt több rendelőben is jártunk, ennek oka, hogy azonos időben kellett megkapnia a gyógyszereket, és a bevált helyünk nem mindig volt akkor nyitva, amikor mi tudtuk vinni a cicát (napi kétszer). Amikor a régi rendelőbe mentünk, rendszeresen megkaptuk, hogy miért nem oda megyünk, nekük is mindenük van. Megmondom őszintén, hogy csalódtam bennük. Értem, hogy miért irányítottak tovább egy másik helyre ultrahangra, ugyanakkor azt nem értem, hogy egy ilyen vészhelyzetben miért nem lehetett gyorsítani a folyamatot? Napokig volt érdemleges kezelés nélkül, pedig minden óra számított. A pénz nem volt akadály, nem vagyunk milliomosok, de az összes spórolt pénzünket beleadtuk, több mint 400.000 Ft volt a kezelés.. Az is fáj, hogy hiába látta több orvos, az 5. volt, akiben egyáltalán felmerült a FIP gyanúja, pedig tipikus tünetei voltak, utólag már tudom. És most egy másik cicámnál kiderült, hogy FORL-os, én pedig tanácstalan vagyok, hogy kihez vigyem, mert valahogy elveszítették a bizalmamat. Van egy új csodadoki, aki aranyos, de igazából nem ismerem a munkáját.. most vagy visszamegyek arra helyre, ahol baromi nagyot csalódtam, vagy megbízom egy vadidegenben.. ha szeretnétek, írjátok meg kívülállóként mi a véleményetek a történetről, és mit tennétek a helyemben.

válasza:

válasza:Nekem anno daganattal diagnosztizálták a kutyámat. Nem voltak jók a kilátások, szóval magát a kutyám elhalálozását nem az adott orvosi rendelőre kenem, de magát, ahogy kezelték, és amin keresztül mentünk.. utólag nagyon okolom magunkat, hogy nem mentünk át egy normális rendelőbe, ahol az orvosokat érdekli is. El kellett altatni a kutyámat, de ahhoz már egy új orvoshoz vittük Őt.
Ezt követően a másik kutyámmal fél év alatt 3 különböző orvost megjártunk, de bizonyos negatív tapasztalatok miatt mindig mentünk tovább. A 4. orvos volt a jó, 3,5 éve hozzá visszük a kutyáinkat, azóta nem csalódtunk. Pedig volt itt daganat, gerincprobléma, allergia, stb, de minden tekintetben meg vagyunk elégedve az orvossal, és nyugodt szívvel visszük hozzá a kutyáinkat.
Szerintem ne menj vissza olyanhoz, akiben csalódtál.

válasza:Dehogy mennék. Kutyámat is elintézték és még félre is diagnosztizálták.
Keress másik helyet ,mégha messzebb is van vagy drágább.

válasza:Igen. Volt egy doki aki nagyon hanyag volt, nem vette észre a macskám betegségét, az új dokinál meg már késő volt...
Évekig "macska szakértő" dokihoz jártunk, aki elbaxta a macskámnak a foghúzását. Az altatót is túladagolta, majdnem meghalt. Fogat szilánkosra törte. Szemcseppet se használt a műtét során. Ki volt száradva a szeme, nyelve szegénynek. 3x mentünk vissza, nem vette észre a szilánkokat, majd benéztünk a régi dokihoz aki mutatta hogy szemmel láthatóak a szilánkok. Ki az a balf4sz doki aki nem szedte ki?
Kiszedte, nagyon alapos volt, az altatót se tolta túl, szemcseppezett is.
Azóta megint hozzá járunk.

válasza:

válasza:

válasza:1. Ne menj vissza oda, ahol csalódtál, van elég rendelő, lehet válogatni.
2. Az első helyen tudták, hogy 4 napot kell várnotok az ultrahangra? Szóltatok nekik róla?
Az szerintem elég bunkó beszólogatás, hogy miért nem oda mentek. Már csak ezért is lelépnék onnan.
Viszont a FIP, ha már olyan előrehaladott, hogy van hasi folyadékgyülem, elég esélytelen (sajnos saját tapasztalat:( )
Sajnálom szegény cicust:(

válasza:Szerintem se menj vissza oda, ahol hatalmasat csalódtál.
Ott tartok, hogy az állatorvosok miatt nem engedem meg egyenlőre magamnak, hogy újabb cicát tartsak.
Nagyon ramennek arra, hogy az emberek nagyon sok mindent megtesznek a kis kedvencükért, és rettenetesen felviszik az árakat. Kispénzű ember vagyok, tavaly ősszel kb. 200000 forintba került a cicám gyógyíttatása, mégis meghalt szegény. Vesebeteg volt, de még akkor is erőltették rám a gyógyszert, amikor már szerintem ők is tudták, hogy nem marad meg a cica. 2 nap múlva meghalt.
Sajnálom a cicád!

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!