Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit szólsz hozzá, hogy Új-Zéla...

Mit szólsz hozzá, hogy Új-Zélandon és Ausztráliában kiírtják a szabadon kószáló macskákat?

Figyelt kérdés
Petíciót kéne indítani ellene
febr. 11. 14:37
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
65%

Befogni állatbarátabb, humánusabb lenne, és utána indítani valami - akár nemzetközi - örökbefogadási akciót.

Viszont az oka teljesen érthető: a bennszülött - és sok igen ritka, nagyon veszélyeztetett fajból álló - vadvilágot próbálják megmenteni.

A házimacska nem a vadonba való, és főleg nem egy olyan vadonba, ahova csak az ember közreműködésével lett behurcolva - lényegében az emberi hibát próbálják kiküszöbölni.

Szóval a módszerrel nem értek egyet, az indítékkal viszont igen.

febr. 11. 15:02
 2/36 A kérdező kommentje:
Több tízmillió macska befogása, etetése, ellátása borzalmas költség lenne, na meg az örökbeadás is. Ezzel csak áthelyeznék a problémát. Marad a kiírtás.
febr. 11. 15:06
 3/36 anonim ***** válasza:
97%
Simán megértem. Azok a macskák már nem háziállatok, gyakorlatilag vadon élnek és pusztítják a bennszülött faunát.
febr. 11. 15:06
 4/36 anonim ***** válasza:
97%
Sajnos inváziós faj. Sajnálom őket, de ezek vad házimacskák, nem lehetne őket szocializálni. Nagy károkat művelnek az őshonos fajokkal. Amúgy szélmalomharcnak tartom. Soha nem lehet teljesen kiírtani őket.
febr. 11. 15:32
 5/36 anonim ***** válasza:
0%
És meg is eszik..
febr. 11. 15:43
 6/36 anonim ***** válasza:
95%

Azért csinálják ezt, mert a macskák megették az ott őshonos madarakat, kisemlősöket.

Vagy a macskák halnak meg, vagy a többi állat.

febr. 11. 16:09
 7/36 A kérdező kommentje:
Itt hon nem lehetne ezt bevezetni?
febr. 11. 16:31
 8/36 anonim ***** válasza:
2%
Furcsa mert a macskák nem igazán ártalmasak meg alapból olyan az életvitelük hogy kószálgatnak. Én egyébkent jobban kutyás vagyok de az erthetőbb lenne ha őket gyüjtenék mert némelyik vad tud lenni azért macska támadásrol nem nagyon lehet hallani ha vadul is egy tarkóstól megnyugszik de egy nagy vad kutyával már nehezebb birkózni
febr. 11. 17:01
 9/36 anonim ***** válasza:
96%

Itt is azt kellene

A gazdákat meg szogorúan, minimum 500e bírsággal büntetni ha kóborol a macskájuk

febr. 11. 17:10
 10/36 anonim ***** válasza:
91%

Nem odavalók, és a többi kontinensen is van elegendő macska, úgyhogy megértem, hogy inváziós fajként kezelik.

Ivartalanítás, benti tartás, és akkor nincs veszély.

febr. 11. 17:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!