Mitől válhat hirtelen gyógyszerrezisztenssé egy epilepsziás cica?
A cicámnak 1,5 éve, 7 éves korában kezdődtek epilepszia jellegű rohamai. MRI, CT, szívultrahang és laborvizsgálatok sem mutattak olyan eltérést, ami magyarázná a rohamokat. Levetiracetammal eddig jól kezelhető volt, néha ugyan volt egy-egy rohama, de például fél évig teljesen rohammentes is volt.
Sajnos kb. 1,5 hete hirtelen nagyon leromlott az állapota, és azóta nem sikerül a rohamokat megfelelően kontrollálni. Az állatorvos a Keppra mellé phenobarbitált és több különböző ioncsatornára ható epilepszia elleni gyógyszert is próbált, de eddig egyik sem hozott tartós javulást. Volt olyan nap, amikor szinte óránként jelentkeztek rohamai.
Nem tudjuk, hogy az alapbetegség romlott-e ennyire hirtelen, vagy esetleg valami más (pl. időjárás, hőség vagy egyéb tényező) válthatta ki ezt az állapotot. Ha bárkinek volt hasonló tapasztalata, vagy van bármilyen ötlete, tanácsa, nagyon megköszönném.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Tegyük fel a "drágám a kölykök megint összementek" c. film nem fikció lenne, hanem tényleg lezsugorodhatnánk, és egy baleset miatt véletlen minden ember ilyen 10-20 centi közötti méretre zsugorodna.
Van három mentett cicánk, ők bent alszanak. Rajtuk kívül van 8 napközisünk, akik rendszeresen járnak hozzánk enni-inni. Újabban jön egy beteg cica is esténként. Iszonyú náthás, de annyira, hogy a száján veszi a levegőt. Kívülről az orra saras is, mert amikor pihen,...
Anya és gyerekei? Együtt maradt testvérek? Összeszokott idegenek? Vagy bármelyik legetséges? Vannak erről tanulmányok? Nagyon szívesen olvasnék erről egy kicsit részletesebben.
Én nem szoktam válogatni, mindig azt veszem amelyik épp kéznél van.
Itt a nagy meleg, tettem ki nekik vizet, de egyik sem akar inni. Mit csináljak?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!