A sziámi macskákról vélemények/tapasztalatok? Kinek ajánlott ez a fajta és kinek nem?

válasza:

válasza:Az előző nagyon jól leírta. Nekem kettő is van, egy fiú és egy lány, a lány 5, a fiú 2 éves, mindketten ivartalanítottak. Nagyon beszédesek, mindenért nyávognak, ha éhesek, akkor iszonyat, hogy mekkora hisztit le nem vágnak. Nekünk a lánnyal volt egy költözésünk,és mivel valóban ember központúak, szinte azonnal elfogadta az új helyét, mert mi is ott voltunk. Kölyöknek hihetetlen energikus volt mindkettő, egész nap le sem álltak, ez mára már lecsökkent, de még így is van, hogy begyagyáznak.
A nőstényt azért ivartalanítottuk, mert nem szerettünk volna kölyköket, és a tüzelései elviselhetetlenek voltak. Iszonyatos sírás, vonaglás, és folyton azt leste hol tud lelépni. A kandúrt meg azért, mert volt előtte egy másik, amit nem ivartalaníttattunk. Ahogy elérte a kort le is lépett. Mivel szelíd volt, vagy befogták, vagy történt vele valami. Ez a fajta egyébként is kisebb termetű, egy egy nagyobb termetű házi macska is súlyos sérüléseket okozhat neki. Így a másik kandúrt már nagyon fiatalon ivartalanítottuk. Az óta még az udvart sem hagyják el. Mindenképpen benti, vagy kinti-benti tartásra valók, nem udvarra kicsapva.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Akitől hoztuk,azoknak sziámi cicájuk volt,legalább is azt mondták.Sima házimacskától lett vemhes.Én miért nem látok benne sziámi alkatot úgymond?nem tudom megfogalmazni.
1. 2. Szerintem a második kettő sokkal helyesebb,a különbség csak a súlyukban van, vagy miért ilyen más a feje?
Szeretnék egy sziámit, panelban lakunk, mire lesz szükségem, jól el lesz a cica a lakásban?
Van egy sziámi cicám, nagyon öreg már, 16 éves. Sajnos egy ideje már érezni rajta a kort, nagyon lefogyott, mostanában alig eszik, nem biztos a járása, meg egész nap csak teng - leng, vagy alszik. Nem rég elvittük állatorvoshoz, aki azt mondta, hogy sajnos kezdenek...
NE ajánlatok algaevőt és olyat ami oda tapassza magád mindenhova... :) kösy
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!