Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Miből készül az ipari méz? És...

Fata.morgana kérdése:

Miből készül az ipari méz? És mire használják?

Figyelt kérdés
A napokban olvastam hogy nagy mennyiségben foglaltak le kinai eredetű ipari mézet, amit diszkontokban árultak étkezési célra? Eddig nem találkoztam a kifejezéssel, de hátha akad itt egy méhész aki el tudja magyarázni. A felhasználási területnek még az jutott eszembe hogy például mézes szappant, meg sampont meg ilyesmit csinálhatnak belőle?

2015. nov. 19. 11:12
 1/4 Pelenkásfiú ***** válasza:

Itt le van írva:

[link]

2015. nov. 19. 11:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Közismert, hogy léteznek kémiai úton előállított eper, szilva, stb íz utánzatok. Például az üdítőital, és fagyigyártók használnak ilyeneket.

Az ipari méz pedig a mézet ízében utánzó vegyi anyag, amelyet vegyi üzemekben, laboratóriumokban állítanak elő, természetesen az eredetihez sokkal olcsóbban, tonnaszám.

Mennyiségnövelés céljából bizonyos gyártók bekeverik a valódi mézzel. Így igen versenyképes árat alakíthatnak ki.

Látod, erre nem is gondoltam, hogy a mézes szappan, meg a mézes sampon is gyanús, hogy ilyen "keverék" mézféleséget tartalmaz.

A fő szempont sajnos mindenhol az ár, ezért telepítették át a fejlett országok vállalata sok minden gyártását Kínába. Utólag látni, hogy hiba volt...

2015. nov. 19. 13:04
 3/4 szabóméhészet ***** válasza:
100%

Lesz még máshogy is ipari méz.A méheknek mint minden élőlénynek sajnos vannak betegségeik.Ezek közül az egyik legsúlyosabb a méhek nyúlós költésrothadása.Évente kétszer a méhészeteket ellenőrzik nyúlós költésrothadás miatt.

Mivel gyógykezelési lehetőség nincs,igy a fertőzött és beteg méhcsaládokat lekénezik,lekábitják,és minden olyan dolgot(lépek,keretek,takaróanyagok) melyek lánggal nem fertőtlenithetők,elégetnek( 2méter mély gödör,oltott mész,szigórúan betartva,mert a spórák akár 50évig is fertözőképesek)

Ha egy adott település valamelyik méhészetében ezt a betegséget megtalálják,a hatósági állatorvos zárlatot rendel el,amely 5km-es sugarú kör.A zárlatból illetve a zárlatba méheket ki és bevinni,méhészeti terméket szállitani szigorúan tilos.

És itt jön képbe az ipari méz: adott pl egy 100 családos méhészet,melyben augusztusban megállapitják a fertőzést.Az előirások szerint a méheket kiirtják,elégetik.Hanem ott áll ennek a méhészetnek 2-3-5-6 tonna méze hordókban,melyeket a szezonban termelt.

Az ilyen méz hőkezelés után édesipari felhasználásra ipari mézként értékesithető,normál fogyasztói felhasználása tilos.

Magyarul felforralják a mézet,ezzel annak aromaanyagai megsemmisülnek,a benne levő esetleges spórák szintén,és emiatt ez a méz csak édesipari felhasználásra kerülhet mint édesitőszer.

2015. nov. 20. 11:14
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A hamis méz, vagy ipari méz főleg izocukorból áll. Az izocukor a kukoricakeményítő enzimatikus bontásával előállított, majdnem fehér, átlátszó, viszkózus folyadék. A mézhez hasonló sűrűségű, szagtalan, édes ízű. Cukorösszetétele a mézhez hasonló, főleg fruktózból és glükózból áll. Előállításának a költsége kb. a tizede a mézének!
2015. nov. 20. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Spánielhez milyen szőrnyírógépet ajánlanátok? Értelemszerűen nem ipari célra kéne, évente csak pár alkalommal lenne használva.

A felső határ körülbelül 30.000 forint, de minél olcsóbb, annál jobb.Eddig ezeket néztem: Köszi előre is.

Lehetséges hogy 16 nap után újra vedléshez készül a pókom?

Egy 4 vedléses Brachypelma emiliám van. Május 4-én vedlett és most azt vettem észre hogy megint kezd sötétedni, eszméletlen mértékben megnőtt a potroha (ez lehet az előző vedlés miatt), és nem eszik. Lehetséges hogy megint vedleni fog, vagy csak simán nem éhes?

Hogy álltok az ipari fehérjével?

Miből készül? Érdemes használni? Az edző szerint olyan mint pl. A bolti fehérje csak ízesítés és vitaminok nélkül. Tömegnövelő mellé menne.1300ft-kg venném

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!