Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szellemileg beteg egy gyerek...

Hetvenes kérdése:

Szellemileg beteg egy gyerek a családban.A szülők még élnek. Sem a beteg gyereknek, sem a szülőknek nincs testvérük. A nagyszülők nem élnek.Ebben az esetben ki az örökös ha a szülők elhalnak? A gyerek szellemileg nem beszámítható.

Figyelt kérdés

2023. dec. 30. 06:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
A gyerek. Majd a gyámhivatal által kinevezett gondnok kiforgatja a vagyonából.
2023. dec. 30. 07:01
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
Ettől független a gyerek örököl.
2023. dec. 30. 07:14
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
A gyerek. Lesz egy gondnoka, majd ő kotlik a pènzèn. Egy unokatestvèrem intèzetben èl. Alig tudtàk a testvèrek kikönyörögni, hogy a milliókból legalàbb egy tv-t vegyen a gondnoka a szobàjàba.
2023. dec. 30. 07:41
 4/13 anonim ***** válasza:
41%

Szomorú! :( Ezek a nyomorult törvényeink....

Bár, ha ennyire beteg szegény gyermek, nem fog szenvedni emiatt, mivel nem sok mindent fog érzékelni a történésekből. Szegényke nem fogja érteni, hol vannak a szülei, ez a legszörnyűbb az egészben, nem lehet nekik elmagyarázni. Remélem azért majd jó helyre kerül.

Akiket ismertem ilyen "gyerekeket", már felnőtt korúak voltak, de egy sem élte túl a szüleit. Durván 35, legkésőbb 40 éves korukig éltek. Nem tudom, hogy akiről a kérdés szól mennyire sérült, de ők nem élnek olyan sokáig, még az sem biztos, hogy intézetbe kell mennie....

2023. dec. 30. 08:53
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a gyerek örököl, nem a rokonok.
2023. dec. 30. 10:24
 6/13 anonim ***** válasza:
21%
4, simán elhetnek. Persze ha olyan a betegség ami hamar leépíti van hogy 20evesen is elmennek..de akinek nincs betegsége " csak" szülés közben lesérült az oxygénhianytól, mint az en rokonom az elélhet 100évig is.
2023. dec. 30. 10:39
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Gyerek örököl, majd a kijelölt gondnok kezeli a pénzét.
2023. dec. 30. 10:40
 8/13 anonim ***** válasza:
73%
Egyébkent 4es milyen törvenyi megoldásr latnál jónak? Ha nincs rokon? Vagy ne örököljön és legyen vele ami? Nem mondom hogy hibátlan a rendszer de mi mást lehetne kitalálni?
2023. dec. 30. 10:41
 9/13 anonim ***** válasza:
74%
A gyerek - de a szülők bárki számára írathatják a vagyonukat, és a gyerek akkor köteles részt kap max.
2023. dec. 30. 10:59
 10/13 anonim ***** válasza:
68%

#6 persze éljen sokáig.

De milyen élet az? Te szeretnél ilyen állapotban, és teljesen kiszolgáltatottan, vagy akár magatehetetlenül 100 évig élni?

2023. dec. 30. 11:03
1 2

További kérdések:

Mit lehet olyankor tenni, ha az idős, demens rokon ellátását már nem tudja fizetni a család?

Jelenleg magán otthonban van, de a havidíj már a nyugdíja sokszorosa. A fia aki a szerződést aláirta és vállalta, hogy baj esetén megoldja az ellátását és elhelyezését, az állam vendégszeretetét élvezi, a többiek meg ha megfeszülnek se tudnak ennyi pénzt összeszedni.

Ha egy ilyen apró feltételt sem teljesít, akkor elképzelhető, hogy nem is állt szándékában visszaadni a pénzem?

Az unokatesóm 27 éves, és híresen rosszul bánik a pénzzel, providentnek és több magánszemélynek minimum 2.5 millióval tartozik. Ma tőlem is kért 100ezret, és azt mondtam, hogy azzal a feltétellel adok, ha elküldi az apját hozzám. Nagybátyám szava már elfogadható...

Bunkóság közölni valakivel aki meglátogat hogy tudom nem miattam jöttél csak erre volt dolgod?

Az igaz hogy erre volt dolgom de megtehettem volna hogy felé sem nézek

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!