Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjuk meg apósomnak,...

Hogyan mondjuk meg apósomnak, hogy nem vagyunk kíváncsi a rokonára, ne hozza mindig magával?

Figyelt kérdés

Párommal huszonévesek vagyunk, és együtt vagyunk pár éve stabil kapcsolatban. Nem költöztünk még teljesen össze anyagi okok miatt. Nekem alakítottak ki szüleim különálló lakrészt egy nagy családi házon belül, viszont nem akkora, hogy két ember életvitelszerűen minden cuccával elférjen. A barátnőm a szüleivel él, és az a megállapodásuk, hogy valamekkora összeget hazaad a fizetéséből, cserébe hogy ott lakik, energiát fogyaszt és eszik-iszik. De szinte minden nap hol nálam, hol a barátnőmnél alszunk. Ez nincs kimondva, de én ingyen eszem-iszom a barátnőméknél (akkor is, ha étterembe megyünk), barátnőm viszont ingyen eljön az én családommal nyaralni, aminek az összege egy főre elosztva is több százezer forint, így én kvittnek érzem dolgot.

(Tudom, hogy más ennyi idősem már a három gyereket nevelt saját családi házban, a szülőkhöz képest az ország másik felében, de mindegy, kérem ne ezen rúgózzunk!)

A barátnőm apjának van egy nagynénje, akihez érthetetlen okokból nagyon ragaszkodik. Viszont egy elég morgós meg bunkó néni, akit a barátnőm gyerekkora óta utál, és nem is csodálom, hogy utálja. Barátnőm apja a nénit minden családi eseményre hívja (ez havonta kb. 1 alkalmat jelent), és mindig tiszta ideg készülődésnél, hogy jön a néni, meg b-sztat mindenkit. Meg hogy ki megy el kocsival a néniért, ki viszi haza, mit fog enni a néni. (Én próbálom mindig megúszni, hogy ne én cipeljem az ő rokonát, de mindig rám akarja sózni.) Persze nem szeret semmit a néni, csak a pofákat vágja minden étteremben, hogy ez túl száraz, az túl sós, az túl mit tudom én mi. Megjegyzem, kisnyugdíjasként mondjuk magától nem jutna el soha étterembe.

Most lesz a barátnőmnek születésnapja, és nem akarja, hogy ott legyen a néni, és feszkó legyen megint, mert jön a néni, és hogy jön, hogy jut haza, mihez mit fog szólni, stb. Én "kívülállóként" mondtam neki, hogy az ő születésnapja, felnőtt ember, és az apjának mondja meg, hogy nem érdekli a néni, nem akar a nénivel foglalkozni, nem kell a szülinapjára. De fél megmondani az apjának, mert valóban egy erőszakos jellemű ember, aki a legapróbb dolgokban sem bírja elviselni, ha nem az ő igaza érvényesül (fizikálisan nem bántana senkit, csak óbégatna). Az anyja a mi pártunkon áll, de ő sem akar konfrontálódni. Én meg mégiscsak vendég vagyok ott, tehát nem biztos, hogy nekem kéne ezt felvállalni.

Én itt mit tudnék csinálni, vagy mit javasolnátok?

tegnap 14:09
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
95%
Te? Semmit.
tegnap 14:16
 2/33 anonim ***** válasza:
83%

1. Nincs apósod. Az éppen aktuális barátnőmnek van egy apja.

2. Te, mint vadidegen azt szeretnéd eldonteni, hogy a barátnőd apja kit lásson vendégül, a saját pénzén? Segitek: te abban donthetsz, hogy te elmesz e vagy sem.

tegnap 14:22
 3/33 anonim ***** válasza:
39%

Ja a papának se a felesége, se a lánya nem mer szólni.

Elég rossz helyre kerültél.

Nem tudod te megoldani, mert mindenki fél a papától. A kisleány meg fogja hívni a születésnapjára a morgós nénit is, mert különben apuka óbégat.

Mivel még otthon lakik hivatalosan, nem is fogja tudni átvinni az akaratát. Lehet utána sem, mert nem lesz mersze.

tegnap 14:31
 4/33 anonim ***** válasza:
72%
Én úgy gondolom és azt tapasztalom, hogy jobb egy kis konfliktus egyszer mint az örök nyomorgás, pedig ha valaki nagyon konfliktus kerülő az én vagyok nagyon nehezmre esik, de ha sikerül akkor valahogy mindig meglepödök hogy ja igy is lehet ? Álljon oda mondja meg Apa én sem és más sem szereti, a Klári nénit, mert egy keserű fanyalgó zsémbes öregasszony aki csak más kedvét rontja el természtresen a te rokonod és a saját alkalmaidra meghívod azt el kell viselnem de ez rólam szól és nem akarom. Én a saját eskűvömre nem hivtam meg rokont amiből hsizti volt és érdekes módón a nap másnap is felkelt pedig volt ott minden elöszőr jött, az illik mondtam, hogy leszarom az én eskűvöm és én pedig utálom és nem nézem aztán jött de gazdag sok pénzt ad mondtam, hogy nem eleget, hogy elviseljem jött a kifiztem a részét mondtam, hogy én meg nem fogadom el, azán jött az anyámtól az akkor nem jövök el, aztán mikor mondtam, hogy sajnálattal hallom de elfogadoma döntését meglepödött. Majd hozzá tettem, hogy ha eljön nem engedjük be mileött megfordul a fejében. Érdekes végül nem történt semmi anyám eljött a nagynéni nem. Szóval ezt ajánlom lesz kis morgás de általában engednek neki mert nincs más választásuk.
tegnap 14:33
 5/33 A kérdező kommentje:
Esetleg az is segítség, hogy a barátnőm hogyan szóljon, vagy hogyan közelítse meg a problémát.
tegnap 14:33
 6/33 A kérdező kommentje:
#4 Köszönöm!
tegnap 14:34
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Ő ismeri legjobban az apját. De úgyse mer hozzászólni.
tegnap 14:35
 8/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem a te dolgod, a helyedben kimaradnék a keverésből. A barátnőd siránkozását viszont hallgasd végig, támogasd a döntéseiben, de amúgy neki kéne kezelnie a családját.
tegnap 14:41
 9/33 anonim ***** válasza:
26%
Halkan kérdezem, mi közöd van hozzá hogy a barátnőd apja, aki neked még véletlenül se az apósom kit és hova hív meg? Nem kell elmenned ha nem tetszik a társaság
tegnap 14:43
 10/33 anonim ***** válasza:
90%
A barátnőjének nem tetszik a társaság, csak nem mer szólni.
tegnap 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!