Kicsit bonyolult, irok peldat. Engem mondjuk Kovacs Jakabnak hivnak. Ezt szeretnem megvaltoztatni Kovacs Jacob Jack-re. A Jacob felver szarmazasombol adodoan elvileg nem utkozhet akadalyba, tehat engem pusztan az anyagi resze erdekel. (nem erdekelnek a "nagy magyar" hozzaszolok velemenye, megvan ra az okom, hogy miert akarom es edesanyam is tamogatja) Igy a mostani nevem irasmodja modosulna es melle tennek egy masik keresztnevet. Ezt meglehet oldani egy illetekkel, vagy ketto kell? A masik kerdes, hogy eppen lejaro szemelyinel kapom meg az "uj" nevem, akkor is kell az uj szemelyiert fizetni? Harmadik, hogy pl. ha a jogsimat nem hasznalom es a kozeljovoben nem is fogom, akkor azt raer atiratni, vagy van erre valami hatarido? Nyilvan az adokatyam, tb kartyam, lakcim kartyam es szemelyimet atiratnam, de ez mar eleve nem kis osszeg es sok penzem nincs erre, szoval a hasznalatlan iratokkal varnek amig ujra lesz sporolt penzem.
Ez egy kicsit sok kerdes igy, de aki barmelyik reszerol tud valamit es segitene a valaszaval, azt nagyon megkoszonnem!
2013. márc. 8. 15:07
1/6 anonim válasza:
névváltoztatás illetéke 10.000ft. Ha 2 keresztnevet veszel fel, az is csak 1x 10.000ft. Ha a jogsit nem használod, nem kell átiratni rögtön, ráér majd akkor, ha újra használni akarod. A személyiért pedig mindenképpen kell fizetni, de ha a személyi hamarabb meglesz, mint az új neved, akkor az új név után mégegyszer meg kell csináltatni a személyit, módosíttatni az adatokat, akkor sajnos mégegyszer ki kell fizetni a személyi cseréjét. De ha a neved hamarabb meglenne, akkor már eleve az új adatokkal töltheted ki az adatokat, és ez esetben csak 1x kell fizetni a személyiért.
2013. márc. 8. 15:12
2/6 A kérdező kommentje:
Hu, nagyon koszonom a gyors es hasznos valaszod!!
2013. márc. 8. 15:18
3/6 anonim válasza:
Igazán nincs mit. ☺
2013. márc. 8. 15:18
4/6 anonim válasza:
Szerintem a jogsi fontosabb mint pl. az adó kártya. hiába nem használod bármikor jöhet baj vagy akár a szomszéd nénit is kellhét kórházba vinni. mondjuk nem tudom mennyi mert nekem nincs jogsim. Én az esküvõ után voltam úgy hogy az adókártya nem fontos annyira. hisz nem használtam szinte soha a a szám úgyis ugyanaz. ezt könyvelõ is mondta hogy ráér az, fõleg a babank miatt.úgy voltam vele majd ha visszatérek dolgozni akkor ráér .. Erre egyszer hívott az ügyvéd apum ügyvédje hogy valamiket meg kell változtatni 1 héten belül a társasági szerzõdésben. ott egtem h a régi nevemen van. szerencse nem volt gáz. 27n
2013. márc. 8. 15:37
5/6 anonim válasza:
Biztos, hogy akadályokba ütközik mert csak magyar helyesírási szabállyal lehet nevet anyakönyvezni. De külföldi nevet is csak akkor ha nincs magyar párja a Jacob így totál kiesik és a magyar párja Jákob lehetsz.
Így te Kovács Jákob Dzsék lehetsz csak.
2013. márc. 8. 17:09
6/6 A kérdező kommentje:
Utolso, az infod teves, mint irtam apukam NEM magyar szarmazasu, igy pedig az o nemzetenek a szabalyait veszik figyelembe. Lehetek Jacob. Az adokartyan is gondolkoztam, mert meg tanulok, de ki tudja, ha nyaron dolgozok, nem akarok belole gondot, a jogsit meg mivel 3 eve nem vezettem, tutira nem hasznalnam semmilyen veszhelyet eseten, mert azt hiszem, csak teteznem a bajt. :) Van egy pici hazam viszont, annal nem tudom, hogy a tulajdoni lapon at kell-e iratni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!