Mit tegyek ha nincs energiám egyáltalán?
Nem vagyok vas hiányos, már a fogamat is rendbe hozattam, hátha góc, szedek c vitamint 3000 mgot, keresem az okokat hogy mitől lehetek ilyen állapotban.
Nem hiszem hogy ez lustaság lenne mert akkor mindig is ilyen lettem volna de kifejezetten pörgős ember voltam.
40 felett szépen lassan már csak szellemi munkát végzek, a házimunkával nem érem utól magam. Van gerincsérvem, voltam is reumatológián, de annyira nem fáj hogy emiatt lennék ilyen punnyadt.
Most 43 vagyok és szerintem egy nyugdíjas aktívabb mint én.
Hogyan találjam meg az okot?

A mentális problémák ki vannak zárva? Pl depresszió, szorongás?
Nő vagy vagy férfi?
Mind a kettőnek lehet: d vitamin hiány, pajzsmirigy problémák, valamilyen gyulladás a testben (nagylabor kimutatja), krónikus kimerültség, alvásia apnea, cukorbetegség, ezer másik dolog.
Van még más jele? Szomjúság sokszor? Sok pisilés? Jól alszol? Mennyit alszol? Mennyit iszol naponta? Száraz bőr? Haj hullás? Bármi?
Extra száraz a bőröm.
Gyakran járok pisilni.
Az a baj hogy már a hobbim sem érdekel. Ez a rajz volt.
Magas volt a cukrom (10), azóta cukormentes diétát tartok, azóta 5,5 körül van.
1 hónapja diétázok. De már évek óta nincs energiám.
Mosogatni is több részletben szoktam. Annyira fáradt vagyok. Csak nem tudom hogy mitől.

Nő vagyok.
Már voltam nőgyógyásznál is mondtam neki a pajzsmirigy eshetőséget de azt mondta hogy hormonálisan minden rendben.

Semmit nem mért, csak mondta.
Mit kell mérni?
Ja és 10 éve 2 hónap alatt felszedtem 30 kilót.
Azóta csak 10 kiló feleslegem van.
Szedtem egy fogamzásgátlót, amitől rosszul voltam ezért 3 nap után abbahagytam, de a hízás megindult és nem állt meg 80 kilóig.
És azóta hízékony vagyok, korábban meg nem tudtam hízni bármit ettem.

Pedig simán lehet, hogy mégis csak pajzsmirigy, hormon probléma!
Nem mért semmit de rávágta, hogy rendben vagy? Hormonokat nem lehet ránézésre megállapítani.

Mondta csak, hogy nincs semmi bajod hormonilag anélkül, hogy bármiféle vérvételt csináltatott volna? Ez mégis milyen orvos? Nekem is kell ilyen, hogy belelát a testedbe ilyen könnyen, biztos röntgen szeme van. (Bocsi, csak sok kókler orvossal találkoztam és utálom az ilyeneket).
Pajzsmirigyre mit kell mérni:
TSH, fT4, fT3, anti-TPO
Ebből csak a TSH-t tudja kiírni a háziorvos, a többit vagy nőgyógyász vagy endokrinológus tudja (ha TB-re akarod. Magánban bármi mehet).
Női hormonok:
Menszesz első napjától számolva 3-5. napon:
Ösztrogén, progeszteron, FSH, LH, tesztoszteron
21-22 nap (ha 28 napos a ciklusod, kb ovuláció+7 nap vagy 3/4-e a ciklusnak):
Progeszteron, ösztrogén
IR/cukorbetegség:
3 pontos terheléses cukor és inzulin vizsgálat (csak ha 6 alatt van az éhhomi cukrod). Ha nem akkor HbA1c.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!