Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Finomítatlan olaj mennyibe kerül?

Finomítatlan olaj mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
mondjuk ilyen hidegen sajtolt

2015. ápr. 16. 17:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Sokba, nekem egy sima étolaj, gondolom 1 liter, az olyan 1200 Ft a bioboltban.
2015. ápr. 16. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
ez használható sütésre?
2015. ápr. 16. 17:26
 3/8 anonim ***** válasza:
sütésre vagy állati zsiradékot, vagy kókuszzsírt szabad csak használni.
2015. ápr. 16. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Mondjuk a kirántott csirkecombot is zsírban? az füstöl?
2015. ápr. 16. 17:30
 5/8 A kérdező kommentje:
de a hidegen sajtolt olajat mire használod ha nem sütésre?
2015. ápr. 16. 17:31
 6/8 anonim ***** válasza:

szia, én a második válaszoló vagyok, bár mindketten 71%-osak vagyunk, két különböző válaszoló van itt.

én semmit sem rántok, mivel az egészségtelen, így én nem tudom, miben tudsz rántani.

én jénai tálban szoktam sütni húst. őszintén szólva csak egy kis vizet teszek alá, hogy oda ne égjen, mert a saját zsírjában megsül, és nagyon finom lesz.

a növényi olajokat én csak salátára, ilyesmikre használom.

2015. ápr. 16. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
A hidegen sajtolt olajat sütésre használom természetesen, salátára sosem tenném, ez rendes napraforgó olaj, más olajakat teszek salátára (egyébként arra is lehet tenni, rá van írva). Sütésre viszont kiváló, sokkal egészségesebb, mint a sima étolaj. Nem akarok vitatkozni, de zsírban eszembe sem jutna sütni, ennél egészségtelenebb és ocsmányabb dolgot nehezen tudok elképzelni, úgyhogy kedves paleos 71%-os sok minden másban is lehet sütni, pl. hidegen sajtolt étolajban is.
2015. ápr. 16. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

szia, nem vagyok paleós.

a növényi olajok többsége nagyon alacsony hőfokon bomlik, és ezért sajnos nem jó hevített növényi olajat enni.

persze aki azt eszi, hát egye, nekem mindegy, én nem merném.

rengeteg anyag van a neten is az olajok füstölési pontjáról, utána lehet nézni, hogy hány fokig bírják. utána megváltozik a molekuláris szerkezetük, ami sajnos nekünk nem jó.

én magam szinte semmit sem sütök serpenyőben, max. párolok, de ha muszáj valami zsiradékot használni, én vagy mangalicazsírt használok, vagy kókuszzsírt.

a jénai tálban kiválóan megsül a hús és a hal is a saját zsírjában, nekem nagyon bevált.

2015. ápr. 16. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!