Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » B17 vitamín, mennyire egészséges?

B17 vitamín, mennyire egészséges?

Figyelt kérdés
Ma bevettem 10 szem barackmagot.

2015. jún. 13. 13:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Annyira "egészséges", hogy túladagolása akár halált is okozhat..


"Komoly mérgezésnek teszi ki magát, aki a sárgabarackhoz hasonlóan étkezési célokra kívánja felhasználni az őszibarack magját. A mérgező rész kizárólag a csonthéjon belül található mag. Ciánglikozid-tartalma az enzimek hatására a gyomorban lebomlik, ami ciánmérgezéshez vezethet.

Már viszonylag kis mennyiség elfogyasztása is veszélyes lehet, mérgezést okozhat felnőttnél 10, gyermeknél 2-5 mag. A halálos dózis gyermekeknél már nem több mint 5 szem, míg felnőtteknél kb. harminc barackmag lehet végzetes. Jó ha tudjuk, hogy hasonló mérgezést okozhat a kajszibarack- és a szilvamag is, de tartalmazhatnak méreganyagokat a növények levelei is.

A mérgezés főbb tünetei: kábultság, hangszalagbénulás, rángások, kóma, szívmegállás, légzésbénulás.

Kezelése: a ciánmérgezéseknek megfelelő az eset súlyossága szerint. Rendszerint gyomormosásra és gyógyszeres kezelésre van szükség.

A balesethez feltétlenül hívjunk orvost!"


[link]

2015. jún. 13. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor miért árulják a bio boltban???
2015. jún. 13. 20:39
 3/7 anonim ***** válasza:
A B17 vitaminról nagyon eltérőek a vélemények. Gyakorlatilag ugyanúgy találni róla olyan infókat, amik szerint gyógyhatású, mint hogy mérgező.
2015. jún. 14. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Helyesen vitamin. Amúgy a sárgabarck magjáról van szó, nem az őszibarackéról.
2015. jún. 14. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem olyan veszélyes dolog. Elvileg az őszibarack magja sem OLYAN mérgező, mint állítják. Amúgy nyaranta apám százával eszi CSAK A MAGOT. Nem lett baja :) Még egyszer sem.
2015. jún. 24. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

aki ma nőtt fel a keveset tud.

régen állandóan megettük a sárgabarack magot, méghozzá mindet ami volt gyerek koromban, sőt még a zöld mandulát is feltörtük és megettük, (ha keserű, volt kevesebbet ettünk belőle) és nyersen ettük a cukorral kikevert tojássárgáját. és még mindig él minden játszótársam.

hozzátenném, hogy a víz is mérgező, ha nagyon sokat iszol(mert van vízmérgezés is).

semmi bajod nem lesz a barackmagtól, egyszerre meg nem fogsz megenni annyit, hogy problémát okozzon.

2015. jún. 27. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
A laetrile, vagy másnéven amigdalina, vagyis a B17 vitamin a sárgabarack magjában található meg a legnagyobb koncentrációban. A világ számos pontján alternatív rákellenes terápiaként, vagy kiegészítő kezelésként, sikerrel alkalmazzák. De hogy miben rejlik a titka? A B17 vitamin molekulája egy egység szabad hidrogén-cianiddá, egy egység benzaldehiddé, és két egység cukorrá bomlik. Az köztudott tény, hogy a cián nagy mennyiségben mérgező, sőt halálos, de ebben, a természetes formájában nincs roncsoló jellemvonása, tehát nem hat negatívan az élő szövetekre. A bétaglükozidáz enzim az egyetlen, mely a cián felszabadítására képes a rákos szövetekben, ahol épp a degenerációnak köszönhetően ez az enzim, társaihoz viszonyítva nagy dózisban van jelen. Ennek köszönhetően kizárólag a rosszindulatú sejtekben bomlik fel a B17 molekulája, az egészséges szövetekben ártalmatlan marad. Ráadásul a szervezet automatikus, védelmi rendszere is gondoskodik arról, hogy ne történjen baj. A rodanéz enzim feladata, hogy semlegesítse, és átalakítsa a ciánt, tiocianát molekulává. Ez az enzim mindenhol jelen van, kivéve a rákos sejteket, így azokat nem védi meg. Azaz a B17 vitamin hatásmechanizmusa tökéletes, mivel a rosszindulatú képleteket úgy képes elpusztítani, hogy közben az egészséges sejteket megóvja. A testünk, mint rendszer tehát tökéletesen működik. Az egészséges szöveteket nem engedi roncsolni, hála a rodanéz enzimnek, valamint a bétaglükozidáz hiányának, míg a rákos elváltozásokban épp a fordított arány az, ami megváltoztatja a B17 vitamin hatását: a bétaglükozidáz enzimek túlnyomó többségben felszabadítják a cián tartalmat, mely természetes módon kivégzi a rosszindulatú elváltozásokat. [link]
2022. márc. 31. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!