Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Tej helyett mit rakjak a kávémba?

Tej helyett mit rakjak a kávémba?

Figyelt kérdés

Nincs semmilyen tejérzékenységem. Azt tudom, hogy a szervezetem nem termel túl sok laktáz enzimet, de azért napi egy Latte Machiato belefér.

Igazából az a problémám, hogy egyedül fogok lakni, és a kávét leszámítva semmibe se rakok tejet. Kávéba is csak pár cseppet rakok, szinte majdnem espressot iszom. Így viszont nekem nem éri meg normál tehéntejet venni, mert egy hét alatt nem iszok meg egy doboz tejet, ezért megromlana, mielőtt elfogyna.

Mit tudnàtok ajánlani nekem tej helyett a kávéba, ami nem romlandó és sokáig eláll? Lehetőleg ízre legyen olyan, mint a tej.


Amúgy is terveztem, hogy végleg lemondok a tehéntejről. Én nem hiszek abba, hogy az embernek szüksége van felnőtt korában a tehén tejére...



2016. jún. 22. 17:26
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

kávétejszínről nem hallottál még? kicsi adagokban van

én is csak ilyet rakok bele, mert tejet ritkán veszünk

[link]

2016. jún. 22. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
54%
Kávétejszin. 10x10 gr/db. Nem kell hűteni. A Tescoba 65 Ft 10 db
2016. jún. 22. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én rizstejport használtam régebben / szintén laktóz intolerancia miatt/, nekem ízlett, forró kávéban oldódik jól. Most már csak simán iszom a kávét.
2016. jún. 22. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Már leírták a válaszokat én annyit tennék hozzá hogy nem tudom hol olvastad vagy ki mondta de ez hatalmas butaság mert egy felnőtt embernek tejre NINCS szüksége. Nem hiába nincs vagy csak kevés mértékben van laktáz enzim egy felnőtt szervezetébe.
2016. jún. 22. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Én egy kávéskanál chia maggal iszom a kávét. A mag képes felszívni a súlyának és térfogatának 15szörösét. ez egy kocsonyához hasonló burkot képes a mag körül. Nagymértékben javítja az emésztést, és simává teszi a kávé izét. Tejérzékeny a gyomrom, és ezeket a műtejeket műtejporokat ki nem állhatom.
2016. jún. 23. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Mandulatejjel, mogyorótejjel isteni. Sokáig elállnak. A zabtej is nagyon jó, édeskés.


Ami kicsit különlegesebb az a csokis, vaníliás szójatej, esetleg kókusztej. A csokisat nagyon szeretem kávéba.

2016. jún. 30. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
64%

A növényi tejek sokkal tovább elállnak, mint a tehéntej, és nagyon finomak kávéba. Én pl. a kókusztejet szeretem nagyon, mert imádom a kókisz ízét, de mandula, rizs vagy éppen szója is tökéletes.


Másik alternatíva a kávétejszín, az nagyon kevés és krémes.


A chia mag ugyan nagyon egészséges és én is renfszeresen fogyasztom, számomra nem teszi azzá a kávét, amivé kéne, krémessé és lággyá. Inkább joghurtba teszem szívesen.

2016. júl. 3. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!