Tej helyett mit rakjak a kávémba?
Nincs semmilyen tejérzékenységem. Azt tudom, hogy a szervezetem nem termel túl sok laktáz enzimet, de azért napi egy Latte Machiato belefér.
Igazából az a problémám, hogy egyedül fogok lakni, és a kávét leszámítva semmibe se rakok tejet. Kávéba is csak pár cseppet rakok, szinte majdnem espressot iszom. Így viszont nekem nem éri meg normál tehéntejet venni, mert egy hét alatt nem iszok meg egy doboz tejet, ezért megromlana, mielőtt elfogyna.
Mit tudnàtok ajánlani nekem tej helyett a kávéba, ami nem romlandó és sokáig eláll? Lehetőleg ízre legyen olyan, mint a tej.
Amúgy is terveztem, hogy végleg lemondok a tehéntejről. Én nem hiszek abba, hogy az embernek szüksége van felnőtt korában a tehén tejére...
kávétejszínről nem hallottál még? kicsi adagokban van
én is csak ilyet rakok bele, mert tejet ritkán veszünk
Mandulatejjel, mogyorótejjel isteni. Sokáig elállnak. A zabtej is nagyon jó, édeskés.
Ami kicsit különlegesebb az a csokis, vaníliás szójatej, esetleg kókusztej. A csokisat nagyon szeretem kávéba.
A növényi tejek sokkal tovább elállnak, mint a tehéntej, és nagyon finomak kávéba. Én pl. a kókusztejet szeretem nagyon, mert imádom a kókisz ízét, de mandula, rizs vagy éppen szója is tökéletes.
Másik alternatíva a kávétejszín, az nagyon kevés és krémes.
A chia mag ugyan nagyon egészséges és én is renfszeresen fogyasztom, számomra nem teszi azzá a kávét, amivé kéne, krémessé és lággyá. Inkább joghurtba teszem szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!