Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Házilag, hogy érdemes búzát,...

Házilag, hogy érdemes búzát, lucernát csiráztatni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 13. 16:57
 1/4 anonim válasza:
100%
Veszel olyan kis magokat, és csíráztatótálba teszed őket, külön-külön szintre. Az aljába öntesz vizet, amely párolog, tehát felszáll, így a feljebb levő magok gyorsan szárba szökkennek. Várj 3-4 napot, vagy még többet, amíg teljesen ki nem hajtanak. Nagyon finomak, édesek, mint a méz! :)
2010. ápr. 15. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Veszel egy tepsit. Tegyel szalvétát, itatospapirt. Tolts bele kb par milimeter vizet, annyit, h legyen allandoan nedves a papir benne. Tedd ra a magokat par centis tavolsagra, és varj.

Nagyapam is igy szokta. Agrar mérnok volt az ő idejeben.

2010. ápr. 16. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:

Szia,


Idézet:

"Lehet kapni csiráztató tálcákat, de drága motoros önmagát öntöző csiráztató készülékeket. Ezekre sincs szükség. Én egy sokkal egyszerűbb módot ajánlok. Első napra a marék búzádat beáztatod klórmentes tiszta vízbe. Én rakok egy kanál EM-BIO hasznos probiotikumot is a vízbe, mert az a csiráknak sokat segít az életbe induláshoz. Egy nap után leszűröm, leöntöm róla a vizet és úgy nedvesen, hagyom még egy napig, lefedve, hogy ne száradjon ki teljesen. 2. 3. napra megjelennek a kis csira kezdemények, kis fehér csirák. Készen is vagyunk :) Ennyi. Ettől számítva én max 2 napon belül ajánlom elfogyasztani amíg ezek a kis növekvő csirák nem zöldülnek.


Tökéletes vitaminforrás, és a magokon maradt EM-BIO probiotikum csak fokozza a jótékony hatását, hiszen egy sor emésztést segítő hasznos mikroorganizmust tartalmaz, ami a megemésztését is tökéletessé teszi. Kellemes íze van. Magában is, de pl vajas kenyérre szórva is isteni.


Van még egy kedvenc felhasználási módom, a búzacsírát almával együtt ledarálom, vagy leturmixolom és ezt a friss pépet darát azonnal elfogyasztom. Az alma és a magok együtt igen finomak és jobb vitaminforrást elképzelni se tudok.


Van aki a búzacsírát mézzel leöntve szereti.


Azt hiszem érzed, mekkora különbség van e között és a boltban kapható száraz porszerű búzacsira között. Ez él az már nem.


Talán csak az lehet a hátránya, hogy túl olcsó, túl hamar mindenki elkészítheti és túlságosan hatékony :)"


A cikk a házimalom.hu oldalon van.

2010. ápr. 19. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Vegyél csíráztató tálat. Sok helyen pl bioboltban lehet venni. Arra vigyázz, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG csíráztatásra való magot vegyél. Az ültetni való nem jó! Az kezelve van alapból vegyszerrel, vagy valami anyaggal!
2010. ápr. 20. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!