Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hova utaljam a TB járulékot?

Hova utaljam a TB járulékot?

Figyelt kérdés
Már fél éve otthon ápolom rákbeteg édesanyámat, ezért nincs munkám, a TB-t viszont nem fizettem be, ez akkor jutott eszembe, amikor a fogászaton mondták, hogy nincs rendezve a TB-m. Online több számlaszámot hoz ki a Google, nem tudom, hogy hova utaljam, és pontosan mennyi a TB összege ebben az évben. Próbáltam hívni a 1819-et, de nem veszik fel sosem, csak az az idegesítő zene szól hosszú percekig... Valaki tudna ebben segíteni? Hogy melyik a pontos számlaszám, és hogy mit írjak a közlemény rovatba? (az adószám és TB szám elég?)

tegnapelőtt 13:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ápolási díjra nem vagy jogosult? Mert akkor lenne TB-d is.
tegnapelőtt 13:32
 2/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nagyon hosszadalmas a procedúra, mire megállapítják, hogy jogosult vagyok-e vagy sem. Nemrég érdeklődtem, és 6-7 hónap, mire elbírálja egy bizottság, és anyukámhoz is valószínűleg kijönnének ellenőrizni, amitől nagyon megijedne. Sajnos majdnem mindentől és mindenkitől fél, csak tőlem nem... Nem tudom, hogy addig élni fog-e szegénykém egyáltalán, mire elbírálásra kerül, arról nem is beszélve, hogy addig is mindenképp kéne fizetnem a TB-t.
tegnapelőtt 13:35
 3/12 anonim ***** válasza:
tegnapelőtt 13:37
 4/12 anonim ***** válasza:

[link]

DE inkább előtte menj be egy NAV irodába!

tegnapelőtt 13:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

2. Ne hidd, 2-3 hónap, és a jelentkezésedtől számolva, visszamenőleg fizetnek! Indítsd el a folyamatot a hivatalban!

A csekket meg a NAV irodában kérd!

Az ellenőrzéstől meg ne féljen, ránéznek, és ennyi, csak veled dumál 1 ember, meg kéri a papírokat.

tegnapelőtt 13:40
 6/12 anonim ***** válasza:
Ja! Előtte kell egy javaslat a dokijától!
tegnapelőtt 13:41
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Majd megpróbálok a héten bemenni a NAV-hoz, csak olyan lehetetlen időben vannak állandóan nyitva... édesanyámat meg nem tudom sokáig itthon hagyni egyedül, vidéken lakunk, a buszközlekedés borzalmas, autóm nincs, hiába hívom, hogy 2 óra múlva tudok csak hazajönni, nem tudja már a telefont sem kezelni rendesen (hagyományos készüléke van egyébként).

tegnapelőtt 13:46
 8/12 A kérdező kommentje:

A második linken (4-es válaszoló) látható számlaszámok közül akkor a 11-es az, ugye? (152 - 10032000-06056212)

Mekkora az összege? 11.800 forint?

tegnapelőtt 13:49
 9/12 anonim ***** válasza:

8. Úgy tudom igen, de azért érdemes bemenned a NAV-hoz, mert LEHET, hogy már más a szám!!!

Én más ügyben xoptam be, mert mint kiderült, 2 hete változott egy számlaszám, és a neten még a régi volt.

NAV postacíme: 1374 Budapest, Pf. 561. Írj ide, hogy kell csekk, előre kitöltve!

tegnapelőtt 13:55
 10/12 A kérdező kommentje:

De jó, hogy ezeket is állandóan változtatják...

Köszönöm szépen a segítséget!

tegnapelőtt 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!