Redrum kérdése:
Fizikoterápirára munkahely szempontjából milyen jogszabályok vonatkoznak?
Figyelt kérdés
Fizikoterápiát írtak fel a kórházban a térdízületemre. Dolgozni tudok emellett, ezzel nincsen gond, viszont a terápia a délelőtt folyamán történne minden nap, 6 hétig. A munkahelyemen azt mondják, hogy a szabadságomból levonják, a hiányzó órákat összeadva. Ezt megtehetik? Nincs erre valami jogi korlátozás? Elvégre egészségügyi dologról van szó.
TP-re szívesen kiírna a doki 6 hétre, de sajnos olyan pozícióban vagyok, hogy ezt nem igazán tudom megtenni.
tegnap 18:04
1/4 anonim 

válasza:

Összeteheted a két kezed, hogy elengednek a kezelésre így, és nem közölték, hogy ha nem akarsz táppénzre menni, akkor vegyél ki egész nap szabikat.
2/4 anonim 

válasza:

Ahogy az elso irja. En pl 7.30as hajnali idopontokert konyorgok es fel oraval kesobb erek be meloba - es maradok is.
3/4 A kérdező kommentje:
Igazándiból ők nem akarnák inkább, hogy TP-re menjek, a pozíciómat így értettem.
tegnap 22:37
4/4 Ypszilon1980 

válasza:

Teljesen normális, nincs semmilyen jogi akadálya. A munkáltatónak nem kötelessése, hogy elengedjen csak úgy, sajnos. Még ez is jó, hogy az órákat összeadva vonnak el csak szabit. Esetleg még azt lehet, hogy fizetetlen távollét, de azt csak napokra lehet szerintem és akkor arra az időre TB-d sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!