Anorexiásoknál hogyan áll vissza a rendes menstruációs ciklus? És mennyi idő elteltével?
Nem túl biztató kilátások.. Nincs valami módszer, amivel esetleg hamarabb helyre lehetne rántani a dolgokat?
Gyógyfüvek kilőve (palástfű, barátcserje, cickafark), Aviva-torna nem használ, csodakristályok (holdkő, rózsakvarc, hegyikristály) semmi, imádság, jóga meditáció: zéró eredmény; olajos magvak, gyümölcsök gabonák: változás nem észlelt. Gyógyszerekkel megvonásos vérzést tudtak kicsikarni, a hormonszint viszont ezt követően is a laboratóriumi reagensekkel kimutatható tartományon kívül esik.
Bónuszpont, hogy hiába nincsenek hormonok, attól a szokásos hisztik, depressziós válságok, hangulatingadozások, csokizabáló rohamok még megvannak havonta néhányszor. :) De akkor ezt most jó jelnek tekintsem, vagy minek?
Szia!
Nekem is több, mint két évig maradt ki. Elmehettem volna nőgyógyászhoz, aki felírhatott volna valami hormonbombát, de nem tettem, nem voltam hajlandó rá...Idő, idő, idő...a szervezet teszi a dolgát. Nem azt mondom, hogy étkezz zsírosan, de egyél jófajta zsírokat, mert bizonyos testzsír-százalékot el kell érned ahhoz, hogy újra beinduljon a tested működése...
Köszönöm a válaszodat. A magok megvannak, eszem is belőle rendesen (főleg mandula és mogyoró), de túlzsírozni nem akarok semmit, mert az az emésztésemet vágná tönkre.
2 év.. francba. Mindegy, megoldom valahogy, hogy kihúzzam addig.
Testzsír amúgy szerintem megvan, a súlyom is normális. Szerencsére én nem jutottam el a beteges, valódi anorexiáig. Diétáztam egy ideig, és sajnos közben elkezdett kimaradozni a vérzésem, most meg már egy ideje egyáltalán nincs.
Nem vagyok lelkibeteg, viszont az hallottam, hogy ilyesmi az anorexiásokkal is gyakran megesik. Gondoltam felteszem ezt a kérdést, hátha itt valaki okosabb nálam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!