Beadassam a Silgard oltást, ha másfél évvel ezelőtt már voltak Condylomáim?
Figyelt kérdés
Másfél évvel ezelőtt Condylomáim (nemi szemölcs HPV vírus okozza) voltak a hüvelybemenetnél. 3 hónapos Condyline oldatos ecsetelés és Isoprinosine tablettás kúra után eltűntek. Szerencsére azóta se jöttek elő. 3 havonta jártam kontroll vizsgálatokra, a cytológiai eredményemből nem tenyészett ki egyszer sem HPV vírus. Szerintetek ilyen előzmény után (és nem mellesleg 25 éves vagyok) beadassam magamnak a Silgard injekciót? Több nőgyógyásszal is beszéltem, eltérő véleményen voltak. Főleg azt a választ kaptam, hogy ártani nem árt. Oké, de 90 ezret nem szeretnék feleslegesen kiadni. Ti mit tennétek? Beoltatnátok magatokat?2014. máj. 15. 21:52
1/3 anonim válasza:
Én igen.
A HPV elleni oltás a négy legveszélyesebb vírustörzs (6-os, 11-es, 16-os, 18-as) ellen véd, viszont ha éppen fertőzött vagy az egyik vírustörzzsel, akkor az ellen a vírustörzs ellen nem alakul ki védelem, a zajló fertőzést nem tudja meggyógyítani. A többi ellen viszont akkor is kialakul a védelem, tehát még ha fertőzött is vagy az egyik törzzsel, akkor is érdemes beadatni az oltást.
Annak az esélye, hogy mind a négy HPV-vel fertőzött vagy (amikor tényleg teljesen felesleges lenne az oltás), csillagászatian kicsi.
(A link másik gyártó oltóanyagáról szó, de ugyanaz érvényes a Silgardra is)
2/3 anonim válasza:
Ha elmúltak és legalább 3 hónapig nem jönnek vissza akkor adassad! Védeni fog! a szemölcsök visszajövésétől is valószínűleg
3/3 Kitta20 válasza:
Én is hpv vírussal küzdök, pár hónapja tünetmentes vagyok ezért beoltatom magam, viszont pár napja észrevettem a nyelvemen egy szemölcsöt. Valakinek volt a nyelvén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!