Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Mit szólnál, ha csak nemzeti...

Mit szólnál, ha csak nemzeti lacikonyhák lennének?

Figyelt kérdés
Ha minden külföldi eredetű gyorsbüfét, éttermet bezárnának és csak magyar ételeket lehetne árulni. A pizzázók, hamburgeresek, kebabosok mind be lennének záratva és csak lacikonyhás cégek kapnának koncessziót arra, hogy ételt áruljanak? Pizza helyett pacalt kellene házhoz rendelned. Tudom, hogy van itt egy kis képzavar, de ez így már felmerült a kormánytagok között, hogy minden migránskaja ami nem magyar, mi magyarok együnk lacikonyháról. De mi lenne, ha be is vezetnék? Örülnél/nem örülnél?

2021. jan. 27. 16:48
A kérdező szavazást indított:
Örülnék nekije.
Nem örülnék nekije.
12 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
Sajnos egy sincs.
2021. jan. 27. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 Mansour ***** válasza:

Engem speciel nem zavarna, kivéve, ha kötelező lenne pacalt rendelni. :)

Amúgy sem szoktam házhoz rendelni, csak egy-két havonta egyszer megyek be valamilyen kajáldába.

Azt nyilván nem gondolom, hogy bármit be kellene záratni, jó ha változatos gasztronómia van jelen Magyarországon, de amúgy meg pont a pizza- és hamburger-dömping öli meg a változatosságot. Szóval a több lacikonyha, ha megfelelően minőségi és széles kínálattal működik, akkor jó lenne ilyen szempontból.

Amúgy nem tudom, miért a humor kategóriában van, humoros választ várnál? Azt most így kapásból nem tudnék erre.

2021. jan. 27. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem lenne kötelező pacalt rendelni, rendelhetsz sült szalonnát, kolbászt is. De a pizza, hamburger és minden más külföldi kaja tiltott lenne, beleértve a francia, japán, kínai és minden más nemzeti konyhát. A Ritzben, Hiltonban is kolbászt, pacalt, szalonnát választhatnál az étlapról. Csak semmi nemzetellenes külföldi táplálék! Ha konyhát akarnál nyitni, akkor az lacikonyha lehetne és akkor tehetnéd meg, ha nyertél koncessziót.
2021. jan. 27. 17:10
 4/9 anonim ***** válasza:
2-es! A pacal n em feltétlenül magyar nemzeti konyha, noha itthon is népszerű, mert ha jól készítik el, akkor nagyon finom. A lengyeleknél, a Balkánon nemzeti eledel: tárkonyos, savanyú pacalleves; pacalpörkölt, stb.
2021. jan. 27. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

A kérdés rossz, ezért csak kritikus választ lehet írni. Az a normális,

ha egy országban a nemzeti konyha van túlsúlyban és nem a muszlim, a kínai és egyéb más.

2021. jan. 27. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
De itt csak a hagyományos magyar konyha termékeit lehetne árulni. Azt is csak azoknak, akiknek koncessziója van. Nem túlsúly lenne, hanem kizárólagosság. A pacal mondjuk azt, hogy még belefér, mert régóta eszik magyarok is. Ezeken az ételeken el lehetne vitatkozni, mert például a török konyha is már nagyon régen bejött Magyarországra történelmi okokból.
2021. jan. 27. 17:22
 7/9 Mansour ***** válasza:

"Csak semmi nemzetellenes külföldi táplálék!"

Ez marhaság, ilyen még a náci Németországban sem volt. A kizárólagosság ilyen téren nem is megvalósítható, mert jó pár ételről el sem lehetne dönteni, hogy hagyományosan magyarnak tartható-e vagy sem.

Más kérdés, hogy a hazai vagy a külföldi kaja van-e túlsúlyban, és hogy a változatosság jellemző-e, vagy csak egy pár dolog van egyeduralkodó helyzetben, mint nálunk a pizza és a hamburger.

Meg az is kérdés, hogy mit nevezünk hagyományosan magyarnak. Mert ha ezt komolyan vesszük, akkor a honfoglalás koráig kellene visszanyúlni, sőt régebbre is, de az már lehetetlen, mert az teljes homályba vész. Az viszont nem is lenne olyan rossz, ha ezer éves hagyományokig nyúlnánk vissza, amikor még minden organikus eredetű volt, csak teljes kiőrlésű gabonaféléket ettek, cukrot nem használtak, és általában húst csak ünnepnapokon fogyasztottak.

2021. jan. 27. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy még a náciknál sem volt ilyen, de most tételezzük fel, hogy itt bevezetnék.

A honfoglalás korában és utána következő századokban mit ehettek a hétköznapokban, ha a húsevés ritka volt? Kenyeret? Kását? A sajtot a 13. században hozták be. A kukorica a 16. században, a burgonya csak a 17. században került ide. A paprika és a paradicsom is külföldi eredetű, ezek szintén akkortájt kerültek ide, a 15. és 16. században. Nemzeti konyha szempontjából Mátyás korában is volt már keveredés, az olasz konyha hatással volt a magyarra.

2021. jan. 27. 18:01
 9/9 Mansour ***** válasza:
Igen, kenyeret, kását, különféle gabonákból. Leveseket zöldségekből, időnként húsból. Különféle tejtermékeket, tojást. Ha a mai értelemben vett sajt nem is volt, voltak különféle friss túró és sajt jellegű tejtermékek. Zöldségek közül biztosan ismert volt a káposzta és a gyökérzöldségek (mai értelemben vett répa még nem volt, de különféle gyökérzöldségek voltak), hagymafélék, bab- és borsófélék. Desszertnek gyümölcsök, esetleg mézzel készült édességek.
2021. jan. 27. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!