Csomóan így zárják a mesét a gyerekeiknek: "itt a vége, fuss el véle!" De hova kell/kéne futni?
A mesék végén mindig azt mondják: „Itt a vége, fuss el véle.”
De pontosan hova kell futni? Van erre hivatalos útvonal vagy csak amerre visz a pánik?
Gyerekként ti merre futottatok, amikor azt mondták: „itt a vége, fuss el véle”?
Én csak ültem ott tanácstalanul, mint egy rosszul scriptelt NPC.
Mi történik, ha nem futok el véle?
Az „itt a vége, fuss el véle” pontosan fenyegetés vagy menekülési tanács?”
Mi van, ha valaki komolyan veszi az „itt a vége, fuss el véle”-t, és azóta is fut?”
Miért küldenek el futni minden mese végén ?
Vagy, esetleg, a „fuss el véle” minden nyelven mást jelent? Egy távoli bolygón például azt, hogy „a spenót már lát téged”. (??)
Mese végén: „fuss el véle” Oké, de mivel? A véggel? A könyvvel? A narrátorral?
hmmm...
:)

válasza:hm, ez jó :)
köszönöm az eddigi választ :)

válasza:

válasza:Itt a vége, fuss el véle, szaladj véle Kecskemétre!
Hogy miért pont oda, azt ne kérdezd...

válasza:

válasza:Kedves 1-es.
Az a kurtafarkú kismalac, akit akkor feleségül vettél, azóta nagy kövér disznóvá hízott, ő azóta a feleséged, akit azóta a futógyakorlataidhoz használsz, mert nehezebb körbefutni, mint árugorni?😅😆

válasza:Ez a ...fuss el véle, amolyan vicces befejezés.
A gyerek a mese végén úgyis felugrik és elszalad játszani, még a mese utolsó tanulságos gondolatait a fejében forgatva! 😉
Kapcsolódó kérdések:
Pl.ul. külföldi BBC tv-é esetébe a T-Com épülete és London közé van kihuzva egy drót?
Erről van szó: Visszaváltani készültem ezért úgy gondoltam, hogy még a kukából hozzá csapok párat.Megnéztem, sajnos nem volt betétdíj rajta, de észrevettem egy bácsit aki furcsán/rémülten nézett rám az üveg ajtón keresztülAbban a pillanatban rögtön ez a kérdés jutott...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!