Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Ha van olyan, hogy előflórás...

Ha van olyan, hogy előflórás joghurt akkor olyan is van, hogy halottflórás joghurt?

Figyelt kérdés
2009. febr. 26. 19:19
 1/10 anonim válasza:
100%
Nincs.
2009. febr. 26. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Persze. Amelyik buggyant.
2009. febr. 26. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
ja de az flórátlan nem?:D
2009. febr. 26. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát úgy is lehet modani! :D
2009. febr. 26. 20:29
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
Már bocsi, de élőflórás sem létezik. Az kefír vagy tejföl.
2009. febr. 26. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
89%
Mindegyik olyan, amelyiket pasztörizálták. Vagy úgy gondolod, hogy egyesével szedik ki a baktériumokat?
2009. febr. 26. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
89%
A második nem halott- hanem döglöttflórás joghurt :P
2009. febr. 27. 04:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
83%

21:40!

Pasztörizálás: A pasztörizálás olyan módszer amely elsősorban folyadék 60-90 °C közötti rövid idejű felmelegítésével, és azt követően hirtelen lehűtéssel csökkenti azok mikroorganizmus tartalmát. A folyadékokban található mikroorganizmusok elpusztítására fejlesztett ki Louis Pasteur és Claude Bernard. Az eljárást először 1862. április 20-án hajtották végre sikeresen. Ezt szokták hőkezelésnek is mondani.

Ha hőkezelt egy anyag, abban már nincsenek baktériumok, ezért is áll el sokáig. Az a termék, amiben baktériumok élnek, nem tartós, rövidebb a szavatossági ideje. Terméke válogatja, hogy milyen mennyiségben vannak benne hasznos bélbaktériumok.

2009. febr. 28. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
89%

20:56-osnak üzenem, hogy ne terjesszen ilyen hülyeséget, hogy nincs élőfórás joghurt, mert nem igaz.

a 9:55-ös pedig kiigazítanám: a hőkezelt termékben is vannak baktériumok, csak kevesebb (ezért romlik meg idővel). Nincs 100%-os hatásfokú pasztőrözés.

A joghurtgyártáshoz használt baktériumok nem bélbaktériumok.

Ebből diplomáztam, és joghurtgyárban dolgoztam, így van némi rálátásom a dologra.

2009. márc. 1. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
85%
akkor halnak meg a döglöttflórák amikor lejár a szavatossága!
2009. márc. 4. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!