Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Azoknak a vízeknek amik...

Azoknak a vízeknek amik évezredeken keresztül folytak a hegyekből (reklámok szerint) , miért van szavatossági idejük?

Figyelt kérdés
2008. máj. 22. 20:51
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Mert az a víz nem egy kétes eredetű műanyagban, vegyi anyagokkal dúsítottan szűrődött át a rétegeken keresztül...
2008. máj. 22. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

az élelmiszereknek két okból van szavatossági ideje.

Az egyik, a kommersz az a rothadás, erjedés stb., azaz a biológiai változások. A másik a fizikai változások.

Az első jellemző általában az élelmiszerekre, a második meg a fagyasztott dolgokra.

Kis kitérő. A fagyasztott dolgoknak nem azért van szavatossági idejük, mert megromlanak, hanem azért, mert a hosszú fagyasztás fizikailag szétveri az élelmiszer szerkezetét. Szétszakadnak a sejtek, kiegyenlítődik az egyes részek víztartalma, szétesik a textúra stb. Élvezhetetlen lesz az étel. Egészségügyi kockázatot viszont nem okoz. Csak xar.


Namost a vizekre mindkettő igaz. Egyrészről miután kikerült a kőzetrétegekből (sőt már elötte is) tartalmaznak élő organizmusokat. Baktériumok, gombák, növényi spórák stb. Ezek szintje, mértéke bizonyos mértékig megengedhető, azaz a fogyasztás nem befolyásolja. Viszont palackozást követően a víz ki van téve a napfény hatásainak. Illetve már levegővel is találkozott.

Ennek következtében a különböző élő szervezetek fejlődésnek indulnak. Egy darabig ez nem baj. Egy idő után meg már igen. Ha dúsítják széndioxiddal, akkor az tartósít, de az is csak egy ideig. Utána már nem fogyasztható. (csak megjegyzem, hogy a csendes vizeket olyan körülmények között kell papackozni, amihez képest egy frissen fertőtlenített műtő piskóta, hogy ne legyen zavaros 2 nap alatt.)

2008. máj. 23. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim válasza:
0%
papackozni :D
2008. aug. 18. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Tamás Miklós ***** válasza:

Szelíden csak annyit jegyeznék meg, hogy a csendes vizeket (és a hangosakat sem) nem éppen műtőtisztaságú üzemekben palackozzák...

A csendes vizek palackjába az igényesebb palackozókban egyszerűen cseppfolyós nitrogént csöppentenek, ez nem engedi levegővel érintkezni a vizet, illetve kitágulva biztosítja a palack keménységét, ami viszont a címkézéshez elengedhetetlen.

Ezért hallhatsz szisszenést a szénsavmentes vizek felbontásakor.

2008. okt. 7. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Tamás Miklós ***** válasza:

Egyébként a borokat is kezelik, hiába mondják, hogy az évek múltával egyre jobbak lesznek....

[link]

2008. okt. 7. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Mert erre van kedvük.
2012. aug. 27. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!