Vérmyomásmérőm, 4 db ceruza AA elemmel működik, milyen, melyik fajta, Márka, stb, akkumulátort és töltőt kellene vennem hozzá?
(Nem túl drágán)
Kis pénzem van.

A ceruza elemek feszültsége 1,5 V.
Az akksiké csak 1,2 V
Nem biztos hogy az aksikkal jól fog működni a készüléked mert összesen 1,2 V hiányozni fog. Először egy próbát kellene tenni kölcsön akkumulátorokkal, hogy egyáltalán életképes -e az ötlet.

Nekem is elemes vérnyomásmérőm van, vettem hozzá egy jó minőségű, DC 6V adaptert (van rajta adapter-csatlakozó), így csak be kell dugni a konnektorba és azonnal működik is.
Ha nincs rajta adapter-csatlakozó, lehet venni olyan kábelt, amelynek egyik végén ceruzaelem-nagyságú "elem" található, beteszed a készülékbe, meg a hozzá kapott elemhelyettesítőket is és USB-ről működik.

Vérnyomásmérőd típusa és "DC adapter" - ha van rajta adapter csatlakozó.
Másik, hogy megnézed az adapter dugó típusát és olyan adaptert veszel (vagy átalakítót veszel hozzá az adapter dugóra, ami kompatibilis vele)
A másik megoldás a próbaelem:
Nemrég magyar webshop-on is találtam ilyet, de most nem. Ali Express oldalról olyan kb. 1800 Ft értékben rendelhető. Kiválasztod, hogy 6 Volt szett kell és olyat küldenek.

Teljesen jó az elemek helyett egy jobbfajta NiMH akku. Az első válaszoló csak azt felejti el, hogy az elem csak terheletlenül 1,5V, terhelésre jobban ejti a feszültséget, mint egy akku, mert nagyobb a belső ellenállása.
Eneloop gyártmányú akkukat javaslok, de nem Eneloop töltővel, mert azok nem a legjobbak. Bármilyen automata töltő jó hozzá, ami töltés végén automatikusan kikapcsol, és nem tölt 1 ampernél nagyobb árammal.

Lehet hogy jobb a hálózati adapter az akku helyett - ha van a vérnyomásmérőn DC csatlakozó.
Nem merül le, nem kell töltögetni és töltőt is venni, kivenni-betenni (mert adapter-csatlakozón át nem lehet tölteni valószínűleg, mert meg van oldva hogy ne továbbítson áramot.
Adaptert meg bedugod ha mérni kell.
Ha memória-funkciót is használsz, az mondjuk nem tudom megtartja -e az adatokat ha nincs feszültség alatt, ilyen szempontból lehet mégis jobb lenne az akkus megoldás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!