Hogyan lehet eltüntetni a nyáklemezről a sokszori forrasztgatás/javítgatás nyomait?
Ha a sok ón zavar, azt kiforrasztó szalaggal le tudod szívatni a felületről.
Hozzáértő elöl sehogy se tudod eltüntetni.
Normál javítástól nem éghet meg a panel.
Nem lehet, hogy csak a sötét gyanta látszik?
Gyanús nekem ez a "gyártó által javított" dolog.
Ki az eladó? Cég vagy magán ember? Milyen árú a kártya, átlagos, vagy nagyon drága?
Ha magán ember az eladó, akkor felejt el, mert ez csak rábeszélős duma.
Ha cég, akkor az a kérdés, hogy mennyi garanciát vállal rá. Valamint mennyivel adja olcsóbban mint egy nem javítottat.
Ha nem adja legalább 25-30%-al olcsóbban, akkor ne vedd meg.
Ha ugyanannyi garanciát vállal rá mint egy nem javítottra, akkor megveheted, de a számlán és a garancia papíron is mindenképpen szerepeljen, hogy gyárilag javított a kártya, és hol milyen nyoma van ennek.
Így ha mégis gond van vele, nem mondhatják, hogy te piszkáltad.
Átlagos árú kártyát biztosan nem javít a gyártó, mert többe kerülne visszajuttatni hozzá, mint újat venni, továbbá a gyártónak is többe kerül a javítás mint egy új előállítása.
Ha nagyon drága, szerintem akkor sem a gyártó javította, hanem valami erre beállt kisvállalkozás. Mivel nincs megfelelő felszereltsége, így nyoma maradt a javításnak.
Persze ettől még lehet jó az a kártya.
Azt is tudni kellene, hogy milyen alkatrészt javított aminek ilyen nyoma van. Ha pl. BGA tokozású IC-t cserélt, akkor én nem venném meg.
Ha a nyáklap megégett, akkor egyértelmű, hogy nem a gáyr javította. Egyébként valóban nem is nagyon foglalkoznak vele, GPU-t biztosan nem forrasztanak újra. Hibás ventilátort már cseréltek nekem VGA-n, de amikor a gpu kezdett el csíkozni, újat kaptam, vadiúj bontatlan dobozban.
Itt valaki megpróbálta javítani, a legvalószínűbb, hogy csak simán hőlégfúvóval rámelegítettek a gpu-ra, rendbe jött, és gyorsan elakarják passzolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!