Mi ez a henger alakú valami néhány kábel csatlakozója előtt?
A monitor kábelemen, és még sok helyen láttam ilyet.
(a képen közvetlenül a csatlakozó után)
Ez micsoda? Köszönöm!
Tényleg ez az, most már értem :)
Az enyémen egy csöppet primitívebben van megoldva, konkrétan két kötegelő és egy henger közöttük, de ugyan az.
idézet a linkelt cikkből:
"A ferrit az gyakorlatilag összepréselt szénpor."
A pofám leszakad....
Megnéztem a linket. Ekkora orbitális baromságot rikán hallok! Ahhoz amit leírtak, a kábelt egész hosszban árnyékolni kell! Vagy esetleg a ferrit-gyűrűben van jel-értelmező hogy megkülönböztesse a jeleket? Ja! és hogyan töröl? Húúú, ha a hülyeség fájna, .....
#5-nek:
Mit is jelent a latin Ferrum szó amiből a ferrit-et kreálták? Esetleg vas? Az én pofám is leszakad!
A linkelt blog ostobaság, a szén nem ferromágneses anyag, összepréselve pedig vezetné az áramot.
A ferrit ferromágneses szemcséi viszont egymástól szigeteltek (porkohászati keverék), ezért nem vezeti az áramot. Így lehet kiküszöbölni az anyagban az örvényáramok keletkezését, ami a nagy frekvenciás viselkedést lerontaná.
Alacsonyabb frekvencián (hálózati trafó, 50 Hz), elegendő a vasmag lemezeinek egymástól való szigetelése az örvényáramok csökkentéséhez. Nagyfrekvencián ez már kevés lenne, alkalmatlan.
A vezetékre helyezett ferritgyűrű a vezeték impedanciáját növeli meg a nagyfrekvenciás áramokkal, meredek impulzusokkal szemben, mindkét irányban. Ezáltal biztosít bizonyos zavarcsökkentő hatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!